|

Lakott területre zuhant egy F-18-as Kaliforniában ( frissítve: 12. 09. 12:00 )

Hétfőn San Diego egyik lakott területére zuhant egy F-18-as vadászgép a tengerészgyalogság Miramar légibázisára történő leszállás közben.

Ezen hír kikerülésekor (2008. december 08. 22:00) egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy a baleset során nem volt kapcsolat a gép és a torony között. A gép 2 mérföldnyire a bázistól csapódott be, a pilóta katapultált.

22:34
A gép pilótája kapcsolatban állt a toronnyal, a balesetre nem sokkal dél előtt, 11:55-kort került sor. A gép becsapódásának következtében legalább egy épület kigyulladt.

A KGTV felvétele a baleset helyszínéről
A KGTV felvétele a baleset helyszínéről

Megemlítendő, hogy mintegy 2 éve, 2006 november 30-án esett le egy F-18-as ebben a térségben.

2008. 12. 09. 12:00
A lezuhant Hornet, egy kétüléses D változat volt. Fedélzetén csak egy pilóta tartózkodott, ő a becsapódás előtt katapultált, és szerencsésen földet ért. A pilóta kilétét még nem tudni, egyesek tudni vélik, hogy egy kiképzés alatt álló 20 éves főhadnagy volt az illető. Jelenleg a San Diego-i korházban van megfigyelés alatt.

A Hornet a 101. FATS ( Fighter/Attack Training Squadron 101) kiképzőszázad állományába tartozott. A Lódarázs, a Dél-Kalifornia partja mellett haladó USS Abraham Lincoln repülőgép-hordozóról szállt fel.

A házak romjai között két gyermek és egy felnőtt holtestét találták meg, és egy felnőtt személy után még folyik a kutatás. A becsapódás környékéről mintegy 20 lakás lakóit evakuáltak az égő gépből áradó mérgező füst miatt.

Az F-18-as lezuhanásához meg nem erősített információk szerint a hajtómű(vekben) fellépő mechanikai problémák vezettek.