|

Észt bevásárlás Hollandiából

Az észt honvédelmi minisztérium szerződést kötött Hollandiával, teherautók, utánfutók, tábori konyhák, és egészségügyi felszerelések beszerzéséről. Ezeket az eszközöket szállítási feladatokra, illetve a katonák egészségügyi ellátására fogják használni.


Az észt minisztérium több mint 200 teherautót és utánfutót fog beszerezni. A beszerezés egy együttműködési program része, amely 4 éven keresztül zajlott, és hozzávetőleg 500 teherautóval, utánfutóval és egyéb eszközökkel látta el az észt haderőt. Ezelőtt körülbelül 1000 különböző járművet Németországból is beszereztek egy hasonló programon keresztül.

311909360_b0da21144e.jpg
DAF YA4442 a holland hadsereg színeiben, nemsokára az észt haderő is átveheti az ilyen, és ehhez hasonló teherautóikat

Az észt honvédelmi miniszter Jaak Aaviskoo szerint, a megkötött beszerzési programok Hollandiával és Németországgal jó példát mutatnak, az országok közötti védelmi beszerzési együttműködésre. A DAF teherautókat katonai egységek szállítására és egyéb feladatokra fogják használni.

Az egészségügyi felszerelések számos segédberendezést fognak tartalmazni, például laboratóriumi, és sebészeti eszközök. A beszerzés pontos költségét nem hozták nyilvánosságra.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.