|

Újabb Mi-171-ket vett át Pakisztán

Két új gyártású Mi-171 többfunkciós helikoptert vett át a Pakisztáni Légierő (PAF) küldöttsége az Ulan-Udeban található repülőgépgyártól.

A pakisztániak a látogatás alkalmával elégedettségüket fejezték ki a gyár vezetősége felé, külön kiemelve az ott végzett munka minőségét az ugyanott készült, de már szolgálatba állított Mi-171-ekre hivatkozva, melyekkel elmondásuk szerint nem volt semmi nehézségük.

Mi-171
Pakisztáni Mi-171


Az első széria példányait még 2001-ben vette át a PAF Ulan-Udeban. A helikoptereket azóta nem egyszer vetették be, főleg kutató-mentő bevetéseken, de különleges egységeket is szállítottak már a „Hip”-ek. A típus megbízhatósága, melyről világszerte híres, jól jött a nagy magasságú hegyvidéki bevetések során, de a sivatagi szélsőségeket is jól viselik a gépek.

Eddig körülbelül 30 ilyen helikopter állt szolgálatba Pakisztánban, és a mostani szállítások befejezte után még várhatóak megrendelések.

A Mi-171 a Mi-17 modernizált exportváltozata. Magában hordozza a széria jellegzetes jegyeit, és velük együtt pozitív tulajdonságait is.