|

Megkezdődtek a VH-71 repülési tesztjei

Az első két VH-71 helikopter ( TV-2 és TV-5) megérkeztek a NAS Patuxent River légitámaszpontra, ahol megkezdődtek repülési tesztjeik.

A VH-71-es helikoptereket az Amerikai Egyesült Államok elnökének szánják, és az európai fejlesztésű AgustaWestland EH101-ből származnak. A gépeket a Lockheed gyártja majd.

A TV-2-n és TV-5-ön a főbb repülési rendszereket, tűréshatárokat tesztelik, tulajdon képen a berepülési program első fázisát végzik, majd később bekapcsolódik a TV-3 és TV-4 is, melyek a bevetési rendszerek próbáira és a pilótaképzés megkezdésére szolgálnak majd.


VH-71, vagyis „Marine One”

A TV-1-el már 555 repült óra jött össze, ezzel kezdték meg a berepülési programot.

A következő tizennégy hónap során az összes gépet leszállítják majd a tengerészgyalogság számára. A gépek hívójele, amennyiben az elnök a fedélzeten tartózkodik, Marine One lesz.
A VH-71-ekkel a régi VH-3D-ket váltják le.

TV-2
A TV-2 repülés közben

A Marine One jelölés az első számú helikoptert jelöli, vagyis azt, amelyiken az ország első embere tartózkodik. A merevszárnyúak közül a VC-25-ösök, vagyis átalakított Boeing B-747-esek szolgálnak erre a célra, de természetesen akármelyik másik gép is viselheti ezt a címet.