|

Emirátusi kiképzőgép-beszerzés

Az Egyesült Arab Emirátusok hamarosan bejelenti, hogy melyik típust választotta a modern kiképzőgépre kiírt tenderén.

Az olajban gazdag közel-keleti ország körülbelül egymilliárd dollár értékben fog beszerezni 35-40 kiképzőgépet, adta hírül egy vezető parancsnok november 25-i közleményében.

A tenderre benevező gépek a következők:

Aermacchi M-346

M-346
M-346

Az olasz fejlesztésű kiképző még nagyon új fejlesztésű, komolyabb tapasztalatok még nincsenek vele, ezért kétséges a győzelme, de az esély megvan rá, tekintettel elődjeinek jó nemzetközi szereplésére és modern felszereltségére.

M-346-os kabinja
Az M-346-os kabinja

Pilatus PC-21

PC-21
PC-21

Az egyik legesélyesebb a tenderen, hiszen a komoly nemzetközi karriert befutó svájci géppel hatalmas tapasztalatok gyűltek össze a világ minden részéről.
Annak ellenére, hogy nem sugárhajtóműves, teljesítménye kiválló, és műszerezettsége is a 21. század színvonalát képviseli.

KAI T-50 Golden Eagle

T-50
T-50

Észak-korea legújabb nemzeti büszkesége a saját fejlesztésű (a Lockheed Martin segítségével) gyakorlógépe a Golden Eagle.Lévén erősen amerikai alapokra épült, ezért a legújabb és legmodernebb berendezéseket tartalmazza.Ez nagyban hozzájárulhat a típus első exportsikeréhez, de hátrányára is vállhat, mivel még elég kiforratlan konstrukció.

Embraer EMB-312H Super Tucano

Super Tucano
Super Tucano

Utolsó versenyzőnk nem más, mint a Brazíliából származó Super Tucano.Ő sem teljesen új, viszont nem is „öreg” fejlesztés.Elődje, a Tucano sikeres volt az exportpiacon, csakúgy, mint továbbfejlesztése.Annak ellenére, hogy nem sugárhajtású, csak úgy, mint svájci vetélytársa, nem esélytelen.

A bejelentésre akár 45 napon belül sor kerülhet.

Még az is előfordulhat, hogy a rendelendő mennyiséget felemelik, de ennek ellenkezője is megtörténhet, tehát semmi sem biztos.