|

Külpolitikai mix…

A mai nap eddigi csúcsmarhaságát a svédek produkálták. A derék skandináv ország külügyminisztériuma bejelentette, hogy a svéd fegyveres erők mégsem vesznek részt a Spring Flag légi hadgyakorlaton. A Szardínia szigetén megtartandó gyakorlaton Belgium, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Svédország – és Izrael vesz részt. Azaz a svédek már nem, éppen Izrael részvétele miatt. A hadgyakorlaton a résztvevők békefenntartási feladatokat gyakorolnak. A svéd külügy serint miután Izrael nem végez jelenleg békefenntartási műveleteket(!), ezért nincs is szüksége ilyen gyakorlatra(!!), így a jelenlegi közel-keleti helyzetben nem kívánatos(!!!) Izrael részvétele az ilyen hadgyakorlatokon.

Nahát-nahát! A szegény palesztin külügyminisztertől elloptak 450 ezer dollárt. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Mahmoud Al-Zahar mi a nyavajának flangált közel fél millió dollárral a csomagjaiban? Amióta a föníciaiak feltalálták a bankszámlát, ugye…
Bár lehet, hogy a helyi kormányzási szokások között szerepel a bőrönd pénz átadása és hurcolása.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja megválasztotta a 2006-os Föld Bajnokait. A nyertesek, akik az ENSZ szerint a legtöbbet tették kreativitásukkal, előrelátásukkal, vezetői képességeikkel munkájukkal és elképzeléseikkel az öreg Földért, érdekes nevet találunk. A hölgy neve Massoumeh Ebtekar. Ebtekar 1997-2005. között iráni elnökhelyettes volt, illetve a környezetvédelmi minisztérium vezetője. A hölgy előélete azonban egy cseppet pöttyös: 1979-ben, Teheránban, a túszszedők szóvivőjeként lett ismert. Az ENSZ által kiadott, a győztesről szóló életrajzban ez a fejezet hogy, hogy nem, kimaradt…

Egy kemény, gyilkos hír: a Spanyol Szocialista Párt törvényben kívánja szavatolni a csimpánzok, gorillák és orángutánok emberi jogait.
Kétszer is ellenőriztem a naptárat: nem április elseje van.
A párt derék funkcionáriusai szerint miután a génállományunk közel hasonló az említett főemlősökkel, (kevesebb, mint 5 száalék a legnagyobb eltérés), így megérdemelnének olyan emberi jogokat, melyeket jelenleg csupán az emberek élveznek.
Megjegyzendő, a Great Ape Project nevű szervezet az ENSZ-nél egy olyan határozatot akar kitalpalni, mely a kiskorúakhoz és a mentális problémákkal küszködő személyekkel azonos jogi védelmet adna a főemlősöknek. Simán el tudom képzelni, hogy sikeres lesz a projekt…

Megnyugodhat Franciaország: Philippe de Villiers, az MPF pártelnöke és 2007-es köztársasági elnökjelölt szerint „aránylag kevés mozlim szélsőséges” dolgozik a francia reptereken. A politikus ezt a francia titkosszolgálatok jelentéseire alapozva mondta el. A Lyon-Saint-Exupéry Repülőtér 5000 alkalmazottja közül mindössze 20 számít radkiláis mozlimnak.

Az ausztrálok Solomon-szigeteki kalandjáról olvashattunk a neten.
A RAMSI-t először tárt karokkal fogadta mindenki, majd aztán szépen megutálták őket.
Ha bárki bármilyen hasonlóságot vél felfedezni egy másik országgal és egy másik, külső fegyveres erő megérkeztével, az vélhetően nem a véletlen műve.

Big Pharaoh tudósítása: az egyiptomi helyi index.hu közvéleményt kutatott, ki áll a dahabi terrortámadás mögött? Nos, az abszolút nem reprezentatív eredmény szerint már megint a zsidók! A megkérdezettek 49 százaléka szerint a Moszad mocskos keze lappang a bombarobbantások mögött. Második helyre a minden egyéb külső terrorcsoport érkezett be, 21 százalékkal, majd az Al-Kaida, szerény 4,2 százalékkal.
Elképesztő az egyik magyarázat: az izraeliek azért robbantottak, hogy az izraeli turisták visszatérjenek Eliat hazai üdülőkörzetbe.
Nem csak Big Pharaoh verte a fejét a falba, de én is csapkodtam a homlokommal az étkezőasztalt…

Az Arizonai Állami Egyetem kutatói felfedezték a spanyolviaszt: a gonosz jihadisták bezony a legfontosabb fegyverüknek tekintik a tömegmédiát. Nos, ezt már mondják sokan és sok éve. De azért kösz, hogy szóltatok… A média fegyver: ezt minden intelligensebb terrorista áévek óta tudja, de például célozhatnék a remek Pallywood filmecskére is.

Ahmadinejad iráni elnök elmagyarázta, hogy mindenki úgy gondolja: az lenne a legjobb, ha a zsidók szépen visszamennének szülőföldjükre, Ausztriába és Németországba. Az elnök emellett kiállt szegény Németország szenvedései mellett, akik immáron 60 éve nyögik a II. világháború alatt elkövetett bnök örökségét. Komolyan mondom, szívhez szólóan sajnálja a németeket, akik egy maroknyi népesség markában vergődnek, fogolyként. Már megint a buddhisták!!!

Shaul Mofaz izraeli védelmi miniszter szerint Hitler óta nem leselkedett a világon akkora veszély, mint a jelenlegi iráni vezetés.
Van benne valami…

Trautmann Balázs, traucsacska.blogspot.com