Proxity Digital Networks a napokban jelentette be hogy elkészültek a legújabb UAV-juk (Unmanned Aerial vehicle = ~ légi robotfelderítő) fejlesztési folyamataival.

$5500-os tervezett árával a mindössze ~1kg-os CyberBug-ra keresztelt UAV az alacsony árszegmenst hivatott erősíteni. A megcélzott felhasználói kör a hadsereg, a rend őrei, különfélem állami szervezetek illetve cégek. Mindegyik célcsoportnak szüksége lehet bizonyos területek állandó megfigyelés alatt tartására...

Méreteitöl eltekintve a CyberBug egy kutyaközönséges UAV, ergo ugyanúgy a távoli üzemeltető szemeként és füleként videlkedik, mint nagyobb társai. Bármikor a problémás területre irányítható, ahol elektromos meghajtásának köszönhetően csöndben végezheti adatgyűjtő tevékenységét.

Méreteiböl adódóan szűk helyek megfigyelésére is alkalmas. Felszereltségének köszönhetően az éjszakai megfigyelés épp úgy nem okoz számára nehézséget, mint a problémás terület (GPS) koordinátáinak továbbítása. Ideális biztonsági őre lehet tehát a megfigyelést igénylő létesítményeknek, területeknek.

És az ára is igen barátságos (~1,1 millió Ft) :D Képpel sajnos nem szolgálhatok, mivel a cég weboldalán sincs róla semmi a bejelentséen kívül :(">
|

CyberBug