|

Lopott Villámtitkok

Június 19-én fél tucat szenátor ülésezett a Pentagonban. A téma nem más volt, mint hogy a méregdrága F-35 Lightning II programmal kapcsolatos adatokat tároló rendszert törtek fel és tulajdonítottak el onnét adatokat.

A beismerést kommunikáló, a Pentagon beszerzéseinek felügyeletéért felelős Frank Kendall nem közölte, hogy kiket gyanúsítanak, de igen nagy valószínűség szerint Kína áll a háttérben – az a Kína aki az elmúlt években az amerikai fejlesztésekre gyanúsan hasonlító fejlesztéseket mutatott be (J-31).

„Biztos vagyok benne, hogy a titkos anyagok kellő védelemmel vannak ellátva, de nem vagyok benne biztos, hogy a nem titkosított dokumentumok is olyan jól vannak-e védve,”-mondta Kendall.

A típussal kapcsolatban nem ez az első ilyen jellegű hír, lévén hat éve jelentették először, hogy feltörték a BAE Systems rendszerét és onnan loptak információkat az F-35-ről.

—–
Stealthfighter

3 hozzászólás “Lopott Villámtitkok”

  1. Molni, valamikor már tárgyaltátok egyszer, csak nem találom: ezeknél a nagyrészt kompozit repcsiknél hogyan oldják meg a villámvédettséget? A Faraday ketrec/kalitka ugyebár akkor a legtökéletesebb, ha minél több fém veszi körül a belső szerkezetet. Vagy elég néhány levezető fém szerkezeti elem, vagy beépítenek vezetőket?

    Bocs, kicsit off, de nem találom az infót…