|

Új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek a Magyar Honvédségnek

Az MTI által ma reggel lehozott, részleteket még nem tartalmazó rövidhír alapján a légierős vonalat követően megindult a szárazföldi haderőnem megerősítése, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal ma megkötött szerződés értelmében 44 új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 önjáró löveggel gyarapodik a Magyar Honvédség.

Mint ismert a német KMW kínálatában ezen a vonalon a Leopard 2 harckocsi és a PzH 2000 önjáró löveg található meg.

Leopard 2A6 harckocsi balra, a 155 mm-es löveggel rendelkező PzH 2000 önjáró tüzérségi jármű jobbra. Nem lehetett értelmesen fotózni őket tömeg miatt.

Frissítés #1: időközben a honvedelem.hu-ra kikerült hírben megnevezték a beszerzendő típusokat: „Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a honvédség harci képességei is javulnak. A Leopard2 harckocsik és PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók.”

Frissítés #2: a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) sajtóhírei közé is kikerült a ma bejelentett beszerzés, melyben a németek már típusváltozatot is írtak: 44 új gyártású Leopard 2A7+, 12 db használt A4 kiképzési célzattal és 24 új gyártású PzH 2000 szerepel a sajtóanyagban.