|

SkyHook fogta UAV

A Boeing Insitu ScanEagle, vagy RQ-21 Blackjack UAV-ok az elmúlt években fel-felbukkantak oldalunkon a hírekben, azonban visszagondolva nem foglalkoztunk azzal, miként is fognak talajt ezen futómű nélküli drónok. Pedig Boeing által egy hosszú partneri kapcsolat után 2008-ban felvásárolt Insitu külön megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy ezen drónok akár hajóról is bevethetőek legyenek. Ahol ugye azért jellemzően jóval limitáltabbak a lehetőségek különféle drónok landolására. És mivel most épp szembe jött 1-2 ilyen fotó, kínálkozott az alkalom a folyamat bemutatására.

A USNS Spearhead nagy sebességű (csapat)szállítóhajó helikopterfedélzetén felállított SkyHook és egy sikeresen elkapott ScanEagle UAV. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Katie Cox,

A SkyHook fantázianév alatt futó megoldás GPS használattal teljesen autonóm rávezetést és elkapást biztosít egy, a jelenlegi Mark 3 változat által akár 17 méteres magasságból kifeszített kötélnek a kompatibilis drón szárnyvégén elhelyezett kampó általi elfogásával.

A fenti leírást, illetve a napokban készült fotót 1-1 régebbi videóval kiegészítve: ScanEagle, illetve RQ-21 Blackjack (korábban: Integrator) UAV-ok indítása és SkyHook általi elkapása:

Ahogy a fenti videókon is látható volt a feladatra indítás kevésbé drasztikus, mint az érkezés… :)

Ahogy sok más UAV, a Boeing Insitu ScanEagle és RQ-21 is katapulttal indítható. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Katie Cox,

Fórum hozzászólások

 • formosa1
  Talán a ruszkiktól, de kérdezd meg tőlük...
  Adnak el sokat, sok helyre, ami sokszor sok-kézen át valamelyik oldal kecskepásztorainál köt ki.

  Nekünk ezért lesz eladni: ahol háborúznak, oda nem lehet mert a "széplelkű" csapatban vagyunk. Ahova lehet, oda meg kevés kell, meg "csók", de mi nem vagyunk "csókosok".

  "Hurrá !" :confused:
 • A legújabb kamikaze ST-35 "Thunder" drónt Ukrajnában mutatták be.


  [​IMG]

  Az ukrán "Athlon Avia" vállalat bemutatót tartott az ST-35 "Thunder" támadó pilóta nélküli repülőgép-rendszeréről.

  Sajtóközlemény szerint az új ST-35 "Thunder" kamikaze drón a célpontok nagy pontosságú "összekapcsolására" készült. A komplexum használatának egyik jellemzője a célpontok zárt helyzetben történő támadásának lehetősége és a különféle típusú robbanófejek használata.

  Az "Athlon Avia" cég képviselője szerint az új komplexum egy multikopter, "eldobható" munícióval. A készüléket függőlegesen felfelé indítják el, majd miután megérkezik az ellenség zónájába, további felderítést végez, majd függőleges zuhanással eléri a célt.  A drón felszállási súlya 9,5 kg, a 3,5 kg súlyú robbanófej thermobár, . A repülési hatótávolság körülbelül 30 km, a levegőben tartózkodást 1 óra körüli időtartamra deklarálják, a sebesség 120-140 km / h, a bevetési idő 15-20 perc. A test kompozit anyagokból (üveg és szénszál) készül.

  [​IMG]

  Az egész komplexum - és ez a három egység - eldobható, három taktikai hátizsákba illeszkedik, amelyek súlya legfeljebb 15 kg, ami lehetővé teszi a legénység számára, hogy a szükséges pozícióba szállítsa. Az irányítást egy szokásos tablet segítségével végzik.

  [​IMG]
 • Roni
  Jól megerősödnek az ukránok, hála az orosz gazdaság seggen ülésének
  ?
  Tolják a pénzt nyugatról Ukrajna fegyverkezésére.
 • boki
  Tolják a pénzt nyugatról Ukrajna fegyverkezésére.

  Legalább nem lesz nehéz legyőzni a primitív oroszokat
 • Roni
  Legalább nem lesz nehéz legyőzni a primitív oroszokat
  Nem megbántva téged de nem vagy tisztában a primitív szó jelentésével:)
 • SilvioD
  Ukrajnában mutatták be az új saját termelési UAV - "Sokil-300"
  Majd szóljanak ha lesz belőle valami .jelenleg az oroszok is kínlódnak az orion drónokkal .
 • Az ukrán állami vállalat „Zhulyanskiy Vizar” bemutatta a tamadó Sokol-300 UAV-t amit a „Lucs” tervező iroda fejlesztett ki

  [​IMG]

  Az ukrán pilóta nélküli repülőgépet az elmúlt 1,5 évben fejlesztették ki a Luch tervezőirodában. Becslések szerint egy ilyen drón költsége 45,6 millió hrivnya. De ha sorozatgyártásra kerül sor, akkor az ár 30-40% -l csökkenthető.

  A Sokol-300 ukrán fejlesztésű optikai-elektronikus rendszerrel van felszerelve, és többféle is motort használhat. Ezek az ukrán AI-450T2 és MS-500V-05S / CE, és a külföldi gyártmányú - Rotax 914. A motor típusától függően a drón jellemzői is eltérnek.

  Maximális sebesség:
  AI-450T2-vel - 580 km / h;
  MS-500V-05C / SE - 466 km / h;
  Rotax 914 - 210 km / h.
  Repülési idő:
  az AI-450T2 esetében - 5 óra;
  MS-500V-05C / CE - 3 óra;
  Rotax 914 - 26 óra.
  Repülési hatótávolság
  AI-450T2 - 1300 km;
  MS-500V-05C / SE - 1000 km;
  Rotax 914 - 3300 km.

  A közvetlen rádió kommunikáció hatótávolsága 150 km A tervek szerint a Sokol-300 UAV-t egy kis méretű légi radarállomással és egy szintetikus radarral is felszerelik. Az alkalmazható fegyverek listáján megtalálhatók az irányított rakéták, amelyek hatótávolsága legfeljebb 10 km. Az UAV fejlesztése során figyelembe vették a "Neptunusz" fejlesztési tapasztalatait és technikai megoldásait. Így a rendszer vezérlése egy mobil vezérlőállomásról történik, amely gyakorlatilag megegyezik a Neptune MC RK-360 rakétakomplexumának vezérlőállomásával, a mobil vezérlőállomást egy teherautón helyezték el , amelynek márkáját az ügyfél határozza meg.  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

 • Ez igen gyors volt!
  Roni
  Majd szóljanak ha lesz belőle valami .jelenleg az oroszok is kínlódnak az orion drónokkal .
  Ezt vissza vonom! Úgy látom csak az oroszoknal nem megy semmi
 • Csináltam egy összefoglalót a drónok lehetséges rendszerbe sorolásával, ahol a katonai szervezet szintjeit vettem alapul ehhez. Három kategória került bele:

  felderítő: olyan a maga kategóriájában jelentős járőrözési idővel rendelkező drón, amely ISTAR képes.
  tüzérségi: olyan saját meghajtással rendelkező lőszer, amely előre megadott paraméterek alapján, vagy menet közben felderített és kijelölt célt képes megsemmisíteni
  támadó: olyan jelentős járőrözési idővel rendelkező autonóm vagy távvezérelt fegyverhordozó platform, amely képes felderíteni és megsemmisíteni az kijelölt célokat.

  Ami kimaradt az a harcidrónok mint az X-47B, mivel ezek még alapvetően kísérleti fázisban vannak. A támadódrónok egy fajtája lesznek.

  Viszont bekerültek a tüzérségi cirkálórakéták, vagy szárazföldi indítású cirkálórakéták, mert szorosan kapcsolódnak a drónokhoz, inkább egy átmenet van a cirkálódrónoktól a cirkálórakétákig, mint bármiféle különbség. Egyes cirkálódrónok is képesek teljesen autonóm üzemmódon az előre beprogramozott célt támadni, ahogy cirkálórakétáknál is lehet menet közben módosítani a célt. Mindössze annyi különbség van, hogy a szubszonikus cirkálófegyerek a lassúságuk miatt képesek távvezérléssel üzemeltetve menet közbeni célkeresésre, míg a cirkálórakétáknál erre a nagy sebesség miatt nem igazán van lehetőség, ott maximum az előre beprogramozott paraméterek alapján találják meg a célt.

  [​IMG]
 • Roni
  Ez igen gyors volt!

  Ezt vissza vonom! Úgy látom csak az oroszoknal nem megy semmi
  Ukránoknál csak egy makett volt bemutatva, ahhoz, hogy kész drón legyen belőle több év szükséges.
 • Egyelőre csak egy fórum bejegyzésben olvastam erről, de állítólag az ukránok Aeroprakt A-22 kisgépeket alakítottak át drónokká. Az elképzelés ugyanaz mint az azeri An-2 esetében, az ellenséges légvédelem felderítésére alkalmaznák őket.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
 • DKorea jövőre kezdi meg az öngyilkos drónjai csapatpróbáját. Egy hátizsákban elfér.
  3 verziót képzelnek el, öngyilkos, ami fegyverrel lő és felderítő. 3-6 hónapon belül kerülnek kipróbálásra.
  [​IMG]
 • Fennek
  DKorea jövőre kezdi meg az öngyilkos drónjai csapatpróbáját. Egy hátizsákban elfér.
  3 verziót képzelnek el, öngyilkos, ami fegyverrel lő és felderítő. 3-6 hónapon belül kerülnek kipróbálásra.
  [​IMG]
  Izzadhat a dagi...

Ugrás a fórum topichoz