|

Hajtóműtűz légibemutató közben

A Tajvani Légierő egyik hazai fejlesztésű F–CK–1 Ching Kuo típusú vadászbombázója a Hsinchu támaszpont nyílt napjára készült, amikor gyakorlás közben füst és lángok csaptak ki a hajtóműből. A pilóta azonnal kényszerleszállást hajtott végre, majd a tűzoltók kezelték a helyzetet. Egyelőre hivatalos információ nincs az esetről, de egyes hírek szerint a gép madárral ütközött, és a szárnyas teteme okozott végzetes sérülést a hajtóműben.

Fórum hozzászólások

 • Ha ez a gép kínai lenne, már sorolnánk is hogy melyik részét honnan lopták. Ez is jelentős amerikai segítséggel készült, csak itt az amerikaiak tudtak róla :)
 • Egy normál vadászbombázónál kevesebb, de specializált képességgel is beérik és akkor elegendő egy olcsó, kisméretű repülő de nagy darabszámban, mert ha a kínaiak jönnek akkor sok ellenséges gépet és hajót kell elpusztítani. Két légiharcrakéta típussal és egy hajó elleni fegyverrel, ha van elegendő mennyiségük belőle, visszaverhetik a kínaiakat.
 • @tallking
  Ha a kínaiak annyira akarnák a dolgot Tajvannak nem lenne igazán sansza. Szerintem Kína egyszerűen kivárásra játszik velük szemben.
 • Nekem személy szerint tetszik. Takaros KIS gép. Néha eszembe jut, hogy dupla függőleges vezérsíkkal szakasztott mini hornet lenne.
 • Terminator


  Bemutató közben madarat nyel, majd leszállás után feketén füstöl a fülke mögött a törzs.
  Ilyenkor kimondottan szerencsés, hogy kéthajtóműves gépről van szó, egy hajtóművel ilyen kis magasságon csúnya vége is lehetett volna. A fekete füst azért volt, mert a kabinfűtés/túlnyomás a hajtómű-kompresszor levegőjével van táplálva, és a kompresszorban "odakozmált" madárka füstje került ki a gépből a túlnyomás-kivezető nyíláson.

Ugrás a fórum topichoz