|

Maguknál maradt egy telefon – helikopterrel mennénk érte

Meglehetősen szokatlan kérdést, majd kérést kapott a múlt hétvégén egy étterem a Maine államban található Bar Harbor nevű kisvárosban. A dolog abból indult ki, hogy a Szomjas Bálna fantázianév alatt futó létesítménybe szombat délután betért pár Tengerészgyalogos, ám egyikük ott felejtette a telefonját. Ami nem sokkal később csörögni is kezdett és az étteremben fel is vették. A kérdés az volt, hogy milyen messze vannak a városka sportpályájától.  A beszélgetés valahogy így zajlott ezt követően:

  • Étterem: „Gyalog, vagy autóval?”
  • Telefonáló: „Helikopterrel mennénk.”
  • Étterem: „Oh, akkor kb. 10 percnyire.”
  • Telefonáló: „Esetleg lenne valaki, aki elhozná a pályáig a telefont?”

És végül is lett aki elvitte a telefont :)

Megemlítendő, hogy a sportpálya helikopter általi használata nem teljesen szokatlan a helyi lakosoknak, lévén egy a térségben működő mentőhelikopter szolgálat időnként megfordul ott. Viszont harci helikopter minden bizonnyal először landolt a gyepen… Ahogy a lenti videóban látható is, míg az AH-1W Super Cobra a füvön várakozott, addig egy UH-1Y Venom helikopter körözött a pálya felett.

A régióban egyébként nincs támaszpontja a Tengerészgyalogságnak, vélhetően gyakorlaton voltak/vannak a térségben, ahogy erre volt már példa idén.