|

Búcsú a Harriertől

Tisztelgő sorfallal búcsúztatják a VMA-311 „Tomcats” század egyik AV-8B Harrier II típusú gépét. U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Cameron McCulloch,

A Csendes-óceán nyugati felében tartózkodó USS Bonhomme Richard (LHD 6) fedélzetéről a napokban távoztak a „Tomcats” becenevet viselő VMA-311 század gépei. Ezzel véget ért egy korszak a 31st Marine Expeditionary Strike Group történetében: kirepültek a légitámogatásukat biztosító utolsó Harrierek is, a télen megkezdődik az F-35B-re átállás. Még ha nem is a VMA-311 számára, hiszen ugyan ők jönnének a sorban, ám egy korábbi döntés értelmében besoroltak eléjük egy „classic” Hornetet repülő Tengerészgyalogos századot a U.S. Marine Corps F/A-18 gépparkjának rosszabb állapota miatt.

Ezen a fotón ugyan relatíve kicsi a színkavalkád, de az a laikus szemnek is látszik, hogy a fedélzeten dolgozók színkódolt ruházatban feszítenek. Ennek biztonsági okai vannak, a színkódolást pedig megolvashatjátok az Air Base blog egy kapcsolódó posztjában.