|

Új kínai csapásmérőt mutattak be

A májusi katonai parádé keretében mutatták be a legújabb kínai csapásmérő repülőgépet, a Hongdu által továbbfejlesztett L-15B könnyű harci gépet.

A haladó kiképzőgépnek szánt Hongdu L-15 típusból kialakított csapásmérő repülőgép legújabb verziója az L-15A frissített változata. Az az ukrán Ivcsenkó Progressz AI-222K-25F típusú erőforrásokkal ellátott, 1.4 Mach sebességre képes gépet Nancsangban, a május 1-i ünnepség keretében mutatták be. A 11 felfüggesztési ponttal ellátott harcigép a hírek szerint PESA radarral és komoly önvédelmi rendszerrel rendelkezik.

Az L-15B az L-15AFT verzió továbbfejlesztett változata. A régebbi variáns törzse alá egy 23 milliméteres PC-2AI gépágyúkonténert lehet illeszteni, míg a szárnyak alá 57 milliméteres HF-18D irányítatlan rakéta blokkok, 250 és 500 kilogrammos bombák, valamint a GPS vezérlésű LS-6 siklóbomba és a YJ-9E levegő-föld rakéta is függeszthető. Légi célok ellen PL-5E infravörös önirányítású rakétákkal látják el a gépet, melyeket a szárnyak végén lévő indítósíneken hordoz.

További képek a gépről: