|

Megérkezett a 2. Borej az orosz Csendes-óceáni Flottához

1 évvel a K-550 Alexandr Nyevszkij után szeptember 26-án megérkezett az orosz Csendes-óceáni Flotta második 955-ös tervszámú tengeralattjárója, a K-551 Vlagyimir Monomah is honi kikötőjébe, az Avacsa-öböl partján fekvő zárt város, Viljucsinszk kikötőjébe.

A K-551 Vlagyimir Momomah augusztus közepén hajózott ki eddigi ideiglenes bázisának számító Szeveromorszk kikötőjéből.

A K-551 Vlagyimir Momomah augusztus közepén hajózott ki eddigi ideiglenes bázisának számító Szeveromorszk kikötőjéből. Orosz védelmi minisztérium,

A 2014. decemberében hadrendbe állított hadászati rakétahordozó atom-tengeralattjáró a 3. és egyben utolsó 955-ös tervszámú Borej, lévén a talán már jövőre hadrendbe álló 4. példány már az elvileg több vonatkozásban is jelentősen módosított 955A változat lesz. Ezen változatból jelenleg 4 áll az építés különböző szakaszaiban. Ha minden igaz ezen építés alatt álló sorozatból legalább 3 példány csatlakozik majd a Csendes-óceánra küldött tengeralattjárókhoz, melynél ezzel párhuzamosan megtörténhet majd az igencsak kiöregedett Delta III-as SSBN-ek nyugdíjazása.

Fórum hozzászólások

 • Az elején nevetségesen megbízhatatlan Bulava úgy nézem a minőségbiztosítás gatyába rázása után jól teljesít. Csak nem a konstrukció volt rossz, hanem a minőség!
  Mondjuk ritkán eregetnek el egyszerre 4 db SLBM -et, 1-2 igen, de négyet. Úgy látszik tovább fagyosodik a "nemzetközi iszony"...!

  Ugye ez így elméleti szinten élesben max. 4x10 db 150 kt MIRV töltet lenne. Persze a csalik miatt reálisan 20-30 db között mozogna a számuk. Na ebbe belegondolva durvák ezek a szlavók!
 • oregbogaras
  Jé becsukta az ajtót (0.52). A Kurszk óta valószínűleg javult a fegyelem.
  Ott sem az volt a baj...
 • Python
  Az elején nevetségesen megbízhatatlan Bulava úgy nézem a minőségbiztosítás gatyába rázása után jól teljesít. Csak nem a konstrukció volt rossz, hanem a minőség!
  Mondjuk ritkán eregetnek el egyszerre 4 db SLBM -et, 1-2 igen, de négyet. Úgy látszik tovább fagyosodik a "nemzetközi iszony"...!

  Ugye ez így elméleti szinten élesben max. 4x10 db 150 kt MIRV töltet lenne. Persze a csalik miatt reálisan 20-30 db között mozogna a számuk. Na ebbe belegondolva durvák ezek a szlavók!
  Harci részek érkezése Kura-ra.... Nem mostani videó, de valahogy így nézne ki.... Kicsit olyan Terminator - skynet...vagy Armageddon feeling....:

 • oregbogaras
  Én azt gondolom hogy inkább ez a megfelelő mondat: ]Ott sem csak az volt a baj.
  Ha zárva vannak az ajtók is így jártak volna.
  A torpedóterem mögött volt egy páncélozott válaszfal ami pont az ilyen robbanásosokat volt hivatott felfogni(ennek az antajai zárva voltak és nem is szajadt át).A baj csak az volt,hogy ezt a válaszfalat negtörték egy kábelcsatorna miatt(de nem oldották meg a robbanásállóságát) ami végigfut szinte az egész hajón és ezen a csatornán terjedt a robbanás végig a hajón.Szóval semmit nem ért a csukott ajtó.
 • Egy másik videó a bulavákról,a harmadik mekkorát oldalazott,dülöngélt,de azért összeszedte magát :D,odapirít a technika rendesen. ;)


  Hogyan kormányozzák ezeket,tvc van bennük,mert nem látni piropatronokat,vagy oldal irányú fúvócsövet,és még sebesség sem volt,éppen kibújt a vízből,vagyis az aerodinamikai kormányzás sem igazán működhetett?
 • Néhány órával ezelőtt elhagyta Szeverodvinszk kikötőjét a K-549 "Knyaz Vlagyimír" , hogy a Fehér-tengeren megkezdje a tengeri teszteket.

  [​IMG]
 • 2024-ben két új Borej-A építésébe kezd bele a szeverodvinszki Szevmas hajógyár. A két tengeralattjárónak 2028-ig kell elkészülnie. Így 10 Borej/BorejA lesz hadrendben-5 az Északi-flottánál, 5 a Csendes-óceáni flottánál.

Ugrás a fórum topichoz