|

Kínai Tigris Bolíviába

A bolíviai Honvédelmi Minisztérium július 29-én vette át Kínától azt a 31 darab Shaanxi Tiger 4X4 könnyű páncélautót, amit egy 8 millió dolláros katonai segélyprogram keretén belül kapott. Az ünnepélyes átadás alkalmával készült fotókból arra lehet következtetni, hogy a kapott gépjárművek a katonai rendőrség keretein belül fognak szolgálatot teljesíteni, hátországi feladatok ellátásban használják majd.

A Shaanxi Tiger 4x4 könnyű páncélozott járművek bolíviai átadása.

A Shaanxi Tiger 4×4 könnyű páncélozott járművek bolíviai átadása. ,

A szóban forgó járművet a kínai Shaanxi Baoji Special Vehicles Company fejlesztette ki. Meghajtását egy 200 lóerős Cummins ISDE200-30 dízelmotor adja, mellyel közúton a jármű 110 km/h maximális sebesség elérésére képes. Egy feltöltéssel a páncélautó 600 kilométer tud megtenni, lejtőmászó képessége 60%, menetből pedig 800 milliméteres vízi akadályon képes átgázolni, előkészítéssel ez az érték 1,2 méterre növekszik.

A jármű páncélzata ellenáll a standard 7,62 milliméteres M43 páncéltörő lőszernek, a parancsnokon és a járművezetőn kívül pedig még 9 felfegyverzett katona szállítására képes. Ezen kívül a jármű tetejére különféle fegyvereket lehet felszerelni. A bolíviai példányokon még vörös színű villogókat és hangosbeszélőket lehet megfigyelni.