|

A PAK FA készen áll a sorozatgyártásra?

Az Egyesített Repülőgépgyártó Konzorcium (UAC) előzetes szerződés aláírására készül az Orosz Kozmikus és Légierőnek leszállítandó 5. generációs vadászgépek szériagyártását illetően. Az Izvesztyija lap értesülései alapján hétfőn, azaz 2016. június 20-án esedékes a 8. (prototípus) gép első felszállása Komszomolszk na Amure-ban. Ez a gép elvileg már teljes mértékben megfelel az Orosz Légierő elvárásainak, ami az 5 generációs vadászgép harci képességeit illeti.

4th_PAK-FA_first_flight03_kiemelt

A korábbi prototípusoktól eltérően a 8. gép már teljesen fel van szerelve a Perspektivikus Repülő Komplexum fejlesztésében meghatározott műszaki paramétereknek megfelelő rendszerekkel – nyilatkozta egy UAC-hoz közeli forrás. Ezek megjelenésével elmondható, hogy a PAK FA készen áll a szériagyártásra.

A forrás elmondása szerint jelenleg 4 gép áll az összeszerelés különböző stádiumaiban – a Szuhoj T-50 9. példánya a tervek szeritn szeptemberben kapcsolódik be a repülési programba.

Tavaly őszi nyilatkozatok alapján az Orosz Légierő azt szeretné, ha az 5. generációs típus első sorozatgyártott pédányait 2017-ben átvehetné.

—–
boki