|

Halálos baleset az Orosz Lovagoknál is – VIDEÓ

Újabb bemutatógép balesetével bővült a júniusi baleseti statisztika, repülésbiztonsági szempontból nem alakul túl fényesen az idei nyár első hónapja.

A Thunderbirds és a Blue Angels után a Russian Knights bemutatócsapat is balesettel nyitja a nyarat 2016-ban, a délelőtt folyamán lezuhant ugyanis az orosz bemutatócsapat egyik Szu-27 Flanker típusú repülőgépe. A TASzSz hírügynökség információi szerint a balesetben a pilóta életét vesztette.

Az Orosz Lovagok egyik Szuhoj Szu-27-ese| Fotó: Dmitry A. Mottl

Az Orosz Lovagok egyik Szuhoj Szu-27-ese| Fotó: Dmitry A. Mottl ,

A szerencsétlenségre a moszkvai régióban található Muranovo falu közelében került sor, miközben a csapat hazafelé tartott egy bemutatóról, amin az Orosz Légierő parancsnoka, Viktor Bondarev és a védelmi miniszter-helyettes, Jurij Boriszov is részt vett.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy MiG-29-es zuhant le, ám ezt később cáfolták. A TaSzSz anyagában olvashatóak szerint a a gép földet érése nem járt robbanással, ám a Szputnyik hírügynökség fotója alapján az Orosz Lovagok gépe kiégett. A tragédia oka egyelőre nem ismert – hajtómű és pilótahibával számolnak előzetesen.