|

Vízbe került a Fekete-tengeri Flotta 6. Project 636.3-as tengeralattjárója

A Koplino a vízrebocsátása előtt. | Fotó: Admiralitás Hajógyár

A Koplino a vízrebocsátása előtt. | Fotó: Admiralitás Hajógyár ,

A szentpétervári Admiralitás hajógyárban május 31-én vízre bocsátották a Fekete-tengeri Flotta részére korábban megrendelt 6 db Project 636.3-as változatú Kilo tengeralattjáró sorozat utolsó példányát, mely a Kolpino nevet kapta.

A Kilo osztály propellerét - ellentétben az új nukleáris meghajtású egységeik példányaival - már nem takarják el. | Fotó: Admiralitás Hajógyár

A Kilo osztály propellerét – ellentétben az új nukleáris meghajtású egységeik példányaival – már nem takarják el. | Fotó: Admiralitás Hajógyár ,

Az idei év tavaszán ez a 2. Kilo, mely vízre kerül a szentpétervári hajógyárban, hiszen a B-271 Kolpinot megelőzően március 18-én vízbe került a B-268 Velikij Novgorod is. Utóbbi hamarosan megkezdi a hajógyár által végzett tengeri tesztjeit.

Az orosz Fekete-tengeri Flotta tengeralattjáró vonalas megerősítéseként 2010 folyamán megrendelt tengeralattjárók közül jelenleg 4 már aktív állományban található, ezek közül kettő, a B-261 Novorosszijszk és B-237 Rosztov na Donu már honi kikötőjében, Szevasztopolban lelhető fel.

Szentpétervárott ezzel azonban még nem áll le az Orosz Haditengerészet részére történő Kilo gyártás, hiszen a Fekete-tengeri után a Csendes-óceáni Flotta részére is megrendeltek egy hatos sorozatot az idén.

További fotók az Admiralitás Hajógyár sajtóanyagában.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.