|

Orosz Mi-28UB és Mi-26 megrendelés

Mint arról az Orosz Föderáció védelmi minisztériumának sajtó és információs hivatala beszámolt, az Orosz Honvédelmi Minisztérium és a Russian Helicopters holding Jurij Boriszov orosz védelmi miniszter-helyettes és Alekszandr Mihejev, a Russian Helicopters vezérigazgatója képviseletében aláírták a szerződést 24 darab Mi-28UB kiképző-harci és 2 darab Mi-26 nehéz szállító helikopter beszerzéséről.

A 2016-2018 állami fegyverbeszerzési program keretében létrejött szerződés értelmében a Rosztvertolnak 2018 végéig kell leszállítania a 2 Mi-26-ost, illetve a 24 Mi-28UB gépekből az első sorozatot.

Az első alkalommal 2013 augusztusában repült Mi-28UB abban különbözik a Mi-28N-től, hogy kettős irányítású, tehát a pilóta kabinján kívül a navigátor kabinjából is lehet irányítani a helikoptert. Ezenkívül a kabinok ergonómiája is változott, javult.

Mi-28UB | Forrás: RIA Novosti

Mi-28UB | Forrás: RIA Novosti ,

Korábban az orosz helikopter pilóták repülési kiképzése az Anszat-U könnyű kiképző helikoptereken történt. A Mi-28UB érkezésével a fiatal pilóták számára lehetőség nyílik a harci helikopterben való közvetlen (és gyorsabb) kiképzésre.

Mil Mi-26 - a világ legnagyobb és legerősebb sorozatgyártású helikoptere.

Mil Mi-26 – a világ legnagyobb és legerősebb sorozatgyártású helikoptere. ,

Ez rövid időn belül a harmadik jelentős haditechnikai megrendelés a SzU-30SzM és Jak-130 után. Ezenkívül említést érdemel a 100 darab T-14 Armata tank és ismeretlen számú T-15 Armata BMP (IFV) megrendelése is.

Az elkövetkező időkben várhatóan még több haditechnika megrendelés várható, mivel 2019-től jelentősen csökkenni fognak az orosz haditechnika megrendelések.

—–
boki