|

Bemutatkozott az új indiai kiképzőgép

A Hindustan Aeronautics Limited (HAL) ünnepélyes keretek között bemutatta legújabb repülőgépét, a HTT-40 alapkiképzőgépet.

Február első napjaiban bemutatkozott az új, indiai fejlesztésű turbólégcsavaros kiképzőgép, mellyel a szintén a Hindustan Aeronautics Limited (HAL) által kifejlesztett és gyártott, de már öreg és nagyon problémás Hindustan Piston Trainer-32 (HPT-32) Deepak típust tervezik kiváltani. A projekt még 2009-ben indult, a sorozatos viták nem segítették a fejlesztés gördülékeny előrehaladását, de végre elkészült az első példány.

Forrás: Hindustan Aeronautics Ltd.

Forrás: Hindustan Aeronautics Ltd. ,

A Honeywell TPE331-12B típusú gázturbinával ellátott típusra a közeljövőben földi rendszertesztek és gurulópróbák várnak, amennyiben sikeresen teljesíti őket, megnyílhat az út az első felszállás előtt.

A típusból India 68 darabot tervez beszerezni, mellyel csak részben tudják kitölteni a 180 darab HAL HPT-32 Deepak kivonásával keletkező űrt, a fő váltótípusnak a svájci Pilatus PC-7 Mk II-est választották, melyből első körben 75 darabot szereztek be, majd az opciós jogokat részben érvényesítve tavaly további 38 példányt rendeltek.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.