|

Egyiptom 50 darab MiG-35-ös vadászgépet rendelt

Az orosz állami hírügynökség, a RIA Novosztyi által leközölt egyik friss híranyagban olvasható, miszerint az RSzK MiG igazgatóhelyettesse Alekszej Beszkibalov arról nyilatkozott, hogy a Roszoboronexport történelme legnagyobb szerződését írta alá a műszaki-katonai együttműködés területén: Oroszországnak 50 MiG-35 vadászgépet kell leszállítania.

Konkrétan egy észak-afrikai országot mondott, de ebből nyilvánvaló, hogy Egyiptomról van szó, hiszen már 2015 májusában a Vedomosztyi lap is lehozta, hogy Egyiptom 46 MiG-29-es beszerzését tervezi, de később érdeklődésük a modernebb MiG-35 felé fordult.

Beszkilabov mindezt Nyizsnij Novgorodban nyilatkozta, ahol pénteken részt vett a Szokol gyár megalakulásának 84. évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes rendezvényen.

Elmondása szerint a szerződés 2015 áprilisában lett aláírva, a megrendelő pedig mostanra kifizette az előleget, így minden el van rendezve a megrendelés teljesítésének megkezdéséhez, 2016 év végéig le is kell szállítaniuk az első két MiG-35 típusú gépet.

Ezáltal mindkét üzem a luhovicii és a nyizsnij novgorodi gyártó kapacitása teljes mértékben ki lesz használva 2020-ig. Az üzlet pontos értékéről nem közölt adatokat.

MiG-29M2 Szilácson | Fotó: HTKA.hu - Nighthawk9

MiG-29M2 Szilácson | Fotó: HTKA.hu – Nighthawk9 ,

—–
boki