|

50 új Tu-160-ast kaphat az Orosz Légierő

A hónap elején írtunk róla, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kazáni látogatása során a Tupoljev tervezőiroda gyártóbázisának számító helyi repülőgépgyárban arról beszélt, hogy újra kell indítani a Tupuljev Tu-160 bombázó gyártását.

Úgy tűnik, ezt a lehetőséget valóban komolyabban mérlegelik a felső vezetésben, hiszen tegnap az Orosz Légierő parancsnoka, Viktor Bondarev arról beszélt, hogy nem kevesebb, mint 50 darab lesz beszerezeve amint újraindul a típus gyártása. Utóbbi céldátumáról nem szól a fáma.

Tu-160 Engels Légibázis

Tagadhatatlanul impozáns jelenség: Tu-160 az Engels Légibázis betonján ,

Arról azonban igen, hogy ezen esetleges beszerzés nem jelenti a következő generációs, egyelőre PAK-DA néven futó stratégiai bombázó programjának leállítását. A nagyvilág felé kommunikált terv továbbra is az, hogy a 2023-ra érkezhetnek a Tupoljev által fejlesztett bombázó típus első példányai.

Május elejei hírünkben összegyűjtöttünk egy adag videót a NATO kódja alapján Blackjack, orosz névhasználat alapján pedig Fehér Hattyú néven ismert bombázóról. Aki esetleg nem futott össze vele, annak erre tessék.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.