|

Lezuhant egy algériai és egy indiai Szuhoj

Az elmúlt 2 napban 2 Szuhoj gép is lezuhant, mely repeseményekben érintett 4 hajózó közül ketten sajnos életüket is vesztették: hétfőn egy algériai Szu-24, kedden pedig egy indiai Szu-30MKI került veszteséglistára.

Az algériai védelmi minisztérium által kiadott közlemény alapján az Algériai Légierő gyakorló repülésen lévő Szu-24 típusú repülőgépe a Djefla városától északnyugatra található Hassi Bahbah település közelében zuhant le. A hajózók életüket vesztették.

Szintén gyakorló repülésen vett részt az Indiai Légierő azon Szu-30MKI típusú vadászbombázója, mely helyi idő szerint kedd késő délután került veszteséglistára: a szerencsés végkimenetelű balesetben a már leszállásra érkező orosz gép célpontjától, a légierő púnai, Lohegaon légibázistól 22 kilométernyire zuhant egy cukornád ültetvényre. A gép két fős legénysége sikeres katapultálást hajtott végre, kisebb sérülésekkel megúszva az esetet és lent sem keletkezett kár emberéletben – bár a nagyméretű vadászbombázó a hírek szerint nagyjából 200 méternyire ért földet egy kisebb lakott terület szélétől.

A balesetben érintett, díszfestésű Szu-30MKI lényegében egyben maradt a becsapódást követően. | Forrás: indianexpress.com

A balesetben érintett, díszfestésű Szu-30MKI lényegében egyben maradt a becsapódást követően. | Forrás: indianexpress.com ,

A balesettel kapcsolatos “érdekesség”, hogy a most lezuhant Szu-30MKI pilótája, Sidharth V. Munje ezredparancsnok ugyanaz a személy, aki a Szu-30MKI első, 2009-es, a gép vezérlőrendszerének meghibásodása miatt bekövetkezett balesetekor is az első ülésben foglalt helyet és súlyosan megsérült, akkori hajózótársa, P. S. Nara ezredparancsnok pedig életét vesztette.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.