|

Romániában újultak meg Mozambik harci repülőgépei

Romániában születtek újjá a Mozambiki Légierő MiG-21 és L-39 Albatrosz típusú katonai repülőgépei, melyek hamarosan hazatérhetnek.

Mozambik hamarosan átveheti a 6 darab együléses MiG-21bisz és két kétüléses MiG-21UM típusú elfogóvadászát, valamint egy darab L-39ZO Albatrosz típusú sugárhajtású kiképzőgépét, miután befejeződött nagyjavításuk és modernizációjuk a román Aerostar üzemében, jelentette be július 7-én a bákói (Bacau) székhelyű vállalat. A gépenként 120 napig tartó munkálatok során műholdas navigációs rendszert és digitális adatrögzítőt építettek be a román szakemberek.

Forrás: Aerostar

Forrás: Aerostar ,

Az első 6 darab MiG-21-es már Mozambikba érkezett, a maradék két vadász szállítását a napokban kezdik meg, míg az Alba átadásának ideje nem ismert.

Az Aerostar tájékoztatása szerint a nagyjavítás és modernizálás mellett a pilóták és műszakiak képzésébe is besegítenek a Mozambiki Légierő megbízásából.

A délkelet-afrikai állam még 1982 folyamán kapott 48 darab MiG-21bis-t, de egyik példány sem repült egy évtizednél többet.

További képek:

Forrás: Aerostar

Forrás: Aerostar ,

Forrás: Aerostar

Forrás: Aerostar ,