|

Dübörög a Badger-program

Jó úton haladnak a Patria AMV dél-afrikai változatának, a Badgernek a tesztjei és a helyi gyártás előkészítése, amely a tervek szerint 24 hónapon belül megkezdődik.

„A prototípus járművek értékelése folyamatban van és eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a tesztelésért felelős csoportoktól.” – nyilatkozta Stephan Burger, a Denel Land Systems igazgatója. A tesztek különböző helyszíneken folynak Észak-Fokföldön, mint például Alkantpanban, illetve a Dél-Afrikai Hadsereg lohatlai kiképző központjában. A prototípusok minden mozzanatánál jelen vannak a hadsereg, illetve a beszerzést bonyolító Armscor megbízottai, hogy biztosak lehessen, a járművekkel szemben támasztott igényeik a legnagyobb mértékben kerülnek kielégítésre.

Patria/Denel Badger | Forrás: planobrazil.com

Patria/Denel Badger | Forrás: planobrazil.com ,

A Dél-afrikai köztársaság összesen 238 darabot rendelt a Badgerből különböző változatokban, amelyek döntő többségét a Denel fogja gyártani. A gyártás előkészítése miatt a közeljövőben egy dél-afrikai csapat néhány hónapot Finnországban fog tölteni, hogy ott részt vegyenek a 16 darabos finn széria gyártásában a Patriánál, mielőtt az egész gyártást átköltöztetik a Denelhez. Kellett is már ez a megrendelés az egyre pangó dél-afrikai hadiiparnak, amely legalább 2000 új állást jelent a beszállítóknál és kétszázat közvetlenül a Denelnél.

És ha már szóba kerültek a beszállítók, akkor beszéljünk egy kicsit a franciákról is, pontosabban a Sagemről, ugyanis a Badger hőképalkotó rendszereit ez utóbbi fogja szállítani. A szerződés már megköttetett, amely értelmében háromféle MATIS képalkotórendszert integrálnak majd a Badger-család tagjaira.