|

Bulava: valakik meglakolnak ezért…

Oleg Bocskarev, az orosz Védelmi-Ipari Bizottság alelnökének közelmúltban tett nyilatkozatában egyrészt közölte, hogy még nem tudni mi okozta a legutóbbi Bulava teszt sikertelenségét, másrészt világossá tette, hogy senki ne gondolja, hogy az egy ideje már biztató eredményeket felmutató Bulava újabb csúfos felsülésének okozói megússzák a felelősségre vonást – és vélhetően a pozíciójukból történő, két lábbal való eltávolítást.

Bocskarev egy korábbi nyilatkozata alapján – nem meglepő módon – a Bulava gyártója újból, ezúttal vélhetően alaposabban ellenőrzi azt a sorozatot, melyből az a rakéta került ki, mely a szeptember 6-i indítás után nem sokkal elfüstölt, újból belerondítva a Bulava már javulóban lévő statisztikájába.

Kíváncsian várjuk, mit hoznak ki a teszt sikertelenségének okaként. Ha újfent minőségellenőrzési okokra jutnak, az roppant kellemetlen lesz az gyártási folyamatban érintetteknek, hiszen a Bulava korábbi szánalmasan gyenge teljesítménye azután kezdett javulni nagyon gyorsan, hogy a felső vezetés részéről igen alaposan be lettek „fenyítve” a gyártási folyamatban érintettek.