|

Robbanás történt egy indiai tengeralattjárón

Helyi idő szerint nem sokkal éjfél után robbanás történt az Indiai Haditengerészet egyik tengeralattjárójának, a felfegyverezve Mumbai kikötőjében tartózkodó, Kilo-osztályú (Project 877EKM) INS Sindhurakshak fedélzetén.

A jelenleg elérhető információk szerint több tengerész is el tudta hagyni a tengeralattjárót, azonban a korábbi értesülések szerint félő, hogy a menet közben nagyrészt víz alá került tengeralattjáróban így is rekedtek tengerészek. Erről pontos információk m,ég mindig nem állnak rendelkezésre. Egyes források szerint 18 főre teszik a bent rekedtek számát, máshol azt olvasni, hogy összesen tartózkodtak 18-an a fedélzeten.

A sajtóértesülések szerint a hajó elejében, a fegyvertérnél alakult ki tűz, amit az ott található torpedók és rakéták egy része mondhatni nem viselt túl jól. A hírek szerint az INS Sindhurakshak fedélzetén bekövetkezett robbanások hatásaként egy másik közelben kikötött tengeralattjáró, az INS Sindhuratna is kisebb sérüléseket szenvedett.

A tüzet éjjeli 3 óra környékén sikerült megfékezniük, a szétroncsolódott orrú tengeralattjáró nagyrészt elmerült a kikötő vizében, törzsének csak egy része látszik ki a vízből az elérhető információk szerint.

http://youtu.be/a11wFtqLNuo