|

Az IAI szárnyakat ad

Az állami tulajdonú Israel Aerospace Industries (IAI) aláírt egy szerződést a Lokheed Martinnal, melynek értelmében ők gyárthatják az F-35 szárnyait. A szerződés 10-15 évre szól, jelentette be az IAI kedden.

A kontraktus várható összege 2.5 milliárd dollár. Az IAI 2015-től kezdheti meg a szárnyak szállítását.

„Ez az egyezmény egy fontos mérföldkő az IAI számára, ami által részt vehetünk a világ legfejlettebb harci repülőgépének létrehozásában” -mondta Joseph Weiss, az IAI vezérigazgatója.

Fotó: Lockheed Martin

Fotó: Lockheed Martin ,

Az IAI, Izrael legnagyobb repülőgép-ipari és haditechnikai cége, és a Lokheed Martin nemrég megkezdte az F-35 szárnyait összeszerelő gyártósor megépítését. Az IAI elkezdte vizsgálni az ehhez szükséges rendszereket és technológiákat.

Az IAI Lahavban található, szárnyakat gyártó üzemében készítenek/készítettek a Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon és a T-38 Talon repülőgépekhez is szárnyakat.

Szerző: Stealthfighter

One Response to “Az IAI szárnyakat ad”

  1. 2 link a jövőbeli technológiákkal összefüggésben. Az előbb botlottam bele az oldalba. Ha csak félig-harmadrészt igaz, akkor is elgondolkodtató:
    http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=76:hellyer&catid=6:titkos-tarsasagok&Itemid=43

    http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=23:a-qrepueloe-haromszoegq-tr-3b&catid=18:antigravitacio&Itemid=55