|

Körvonalazódik a Liaoning hordozó-harccsoportja

Az elmúlt napokban felbukkant fényképek alapján körvonalazódni látszik a Liaoning repülőgép-hordozót kísérő hajók típusa és száma.

Az elmúlt hónapokban, történetesen mióta megtörtént az első repülőgép le- és felszállás, nem sok dolog történt a fent említett hordozóval. Rövid idővel a próba után a hajó útnak indult és elfoglalta állomáshelyét Qingdaoban, a Bohai-tenger bejáratánál. Így a hordozó az Északi Flotta állományába került, mely az Oroszország, Japán és Koreai-félsziget körüli vizeken fejti ki tevékenységét.

A közelmúltban megjelent képeken gyanítani lehet, hogy a hordozó-harccsoportját két Type051 légvédelmi romboló, két Type 054A multifunkcionális fregatt és egy ellátóhajó fogja képezni.

Szerző: Mackensen

Type 054A

Type 054A ,

Type 051

Type 051 ,

6 hozzászólás “Körvonalazódik a Liaoning hordozó-harccsoportja”

  1. Nem az a meglepő, hogy csinálnak köré egy normális kíséretet. Inkább azt magyarázza meg valaki, hogy miért É-ra tették, miért nem délre, ahol a vitatott olajtartalmú vitatott szigetek vannak, Vietnammal, meg Fülöp szigetekkel?

  2. @boki

    Azért Kína politikailag még mindig egy kommunista állam. Bőségesen van náluk is korrupció, de ha valakit kiszúrnak, falhoz állítják, és vagy lelövik, vagy lecsukják 100 évre, lényegében tárgyalás nélkül. Szerintem állami pénzből Kínában cefet nehéz lopni, főleg, ha a hadseregről van szó. Oroszországban a maffia viszi a felét.

    Szerintem a kínaiak nagyon okosan és szépen csinálják. Először vettek több régi hajót, tanulmányozták. Aztán megvették a Varjagot, tanulmányozták, aztán befejezték, átépítették, most kb. bagóért van egy új hordozójuk. Kifutott, megmutatták, működik. Megvoltak az első le- és felszállások is. És most kapott honi kikötőt, flottát, kíséretet. Szépen lassan haladnak. Kína kurvára ráér, nem kell sietnie. Még 10-20 év, és katonailag az USA mögött toppon lesznek, saját, hordozók által támogatott kétkvízi flottával.