|

Kivonja Szuhojait Fehéroroszország

A fehérorosz védelmi miniszter, Jurij Zadobin kedden bejelentette, hogy kivonják a hadrendből a Szuhoj Szu-27 típusú vadászbombázót és a P-18 radarokat is.

A Szu-24-esek után a Flankerek is leköszönnek Fehéroroszországban, azonban nem tűnik el az összes keleti repülőeszköz a posztszovjet állam légierejéből, a Szu-25 és MiG-29 töretlenül képviseli az orosz technikát. A MiG-ek ráadásul korszerűsítésen is átesnek a következő években.

Fehérorosz Szuhoj Szu-27 Flanker

A repülőeszközök mellett más légvédelmi rendszerek tekintetében is típusváltás történik, a P-18 lokátor leköszön, helyét a hazai Vosztok vállalat által fejlesztett berendezések veszik át. Az új radarok tesztelése várhatóan még az év első felében befejeződik, így még idén szolgálatba állhatnak.

Zadobin emellett elmondta, annak ellenére, hogy Oroszország az első számú védelmi ipari beszállítójuk, de egyre szorosabb kapcsolatot szeretnének kiépíteni Kínával, katonai és ipari együttműködés terén is.

13 hozzászólás “Kivonja Szuhojait Fehéroroszország”

  1. Furcsa, nem túl régen korszerűsítették őket, asszem még lézeres célmegjelölő konténert is képesek használni. Vagy az más szovjet utódállam Szu-27 gépeivel történt? Vajon eladják a gépeket? Elvileg az lenne a logikus. (A fehérorosz gazdaság ennyire gyengélkedik?)

  2. A fehéroroszoknak a fenekük is kilátszik a szegénységtől (ami nem lenne baj a katonáknak, lásd. a diktatúrákat), de úgy néz ki, nincs annyi nyersanyaguk, hogy a „medve” ölelgesse őket. Az oroszok helyett a kínaiak? …rendben, jó ötletnek tűnik – csak éppen egy konfliktus esetén Kína mintha kicsit akadályozva lenne :)
    Vészreakció – kell valamit a polgároknak mondani, hogy a nagyreményű „erős ország” képét hogyan lehet levezetni és eladni, ha őszintén már csak a „lepukkant hadosztály” a realitás…

    Vicc ország mini diktatúrájának végnapjai…