|

Újból orosz partraszállítókat küldtek Szíria közelébe

A január végi, a Földközi-tenger keleti medencéjében lezajlott nagyszabású gyülekező után február első napjaiban szép sorjában orosz kikötők felé vették az irányt a hadgyakorlaton részt vett hajók. Érdemes kiemelni, hogy szándékosan nem használtam a honi kiköt elnevezést, lévén a Balti Flottától érkezett partraszállító hajók nem haza, hanem a Fekete-tenger irányába indultak meg.

A Balti Flottától a Léna ellátóhajó és a Jasztreb-osztályú fregattok egyike, a Jaroszlav Mudrij társaságában érkezett 2 Project 775-ös partraszállító, az Alexander Shabalin és a Kalinyingrád azonban már újból déli irányba halad: február 18-án két további partraszállító, a Fekete-tengeri Flottához tartozó Azov és a Szaratov társaságában indították őket útnak a Földközi-tengerre.

Mivel Moszkva részéről azért valamilyen szinten vannak próbálkozások ez-az (állításuk szerint kizárólagosan a konfliktus kirobbanása előtti rendeléseké) bejuttatására, így kérdéses, hogy visznek is valamit Tartúszba, vagy csak egy esetleges evakuálási műveletben történő segédkezés a fő feladatuk ezen az úton – névtelenségbe burkolózó orosz diplomáciai forrás szerint az utóbbiról lehet szó.

A vészhelyzetek minisztériumának tájékoztatása szerint kedden 2 orosz teherszállító gépet indítottak Szíriába humanitárius rakománnyal – és azzal a megjegyzéssel, hogy a gépeken a Független Államok Közösségének bármely állampolgára elhagyhatja Szíriát.

5 hozzászólás “Újból orosz partraszállítókat küldtek Szíria közelébe”

  1. A haditengereszeti melo mar csak olyan hogy utanpotlas nelkul hamar megdoglik az ember.
    Nem kell ellenseg eleg a tenger az idojaras.
    Ilyenkor kell visszamenni egy kikotobe vagy ellatojhajoval talalkozni.

    Eltudom kepzelni milyen fogszivas lehet minden egyes alkalommal az orosz haditengereszeti parancsnokoknal mikor konyorogni kell a torokoknek hogy at meg vissza engedjek a hajoikat.