|

Több Rafale-ra tart igényt India

Ahogy azt már a győztes kihirdetése előtt tudni lehetett, India megnövelte az MMRCA tender keretében beszerzendő gépek számát.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Salman Khurshid indiai külügyminiszter franciaországi látogatása után jelentették be, hogy india további 63 géppel toldja meg az eredeti 126 darab Dassault Rafale vadászbombázóra leadott igényét. Szerződés még mindig nem született, a tárgyalások tovább folynak a most már 18 milliárd dolláros üzletről. A jelenlegi ütemterv szerint 2013. március 31-ét szabták ki a szerződéskötés határidejének.

Fotó: Dassault Aviation

Brazíliában egyelőre nem kérnek a Rafale-ból | Fotó: Dassault Aviation ,

További új infó, hogy India csak kétüléses gépekre adott le igényt, úgy látszik tehát, hogy a Szu-30MKI rendszeresítésével megkezdett filózófia bejött és folytatni szeretnék.

Az első 18 darab Rafale még Franciaországban készül (a gépek leszállítását a szerződéstől számított 3 éven belül kezdenék a franciák), míg a további 108+63 példány már a HAL (Hindustan Aeronautics Limited) üzemében készül majd, fokozatosan növelve a gépekbe épített hazai alkatrészek arányát.