|

Helikopter baleset Nigériában

Fél tucat halálos áldozattal járó helikopter balesetre került sor szombaton Nigériában, melyben az ország egyik kormányzója is életét vesztette.

A Nigériai Haditengerészet egy Agusta A109E helikoptere VIP bevetésen veszett oda december 15-én, helyi idő szerint délután 3 órakor. A fedélzeten a pilóták mellett több fontos személy is tartózkodott, köztük Patrick Ibrahim Yakowa, a nigériai Kaduna tartomány kormányzója.

A forgószárnyas Bayelsa városából tartott a tengerparthoz közeli Port Hartcourt-ba, de még Bayelsa tartományban a földnek csapódott és összetört. A fedélzeten tartózkodó 6 személy közül mindenki életét vesztette. Az eset okai egyelőre tisztázatlanok, a kivizsgálást az illetékes hatóságok megkezdték.

A Nigériai Haditengerészet VIP feladatokra átalakított A109E helikoptere | Fotó: airliners.net ,

Nigériában a legtöbb afrikai országhoz hasonlóan gyenge a repülőgépek baleseti statisztikája. Idén márciusban már történt egy helikopter szerencsétlenség, akkor az ország helyettes rendőrfőnöke három másik tiszttel együtt az életét vesztette Jos város közelében.

Júniusban egy még súlyosabb balesetre került sor, melyben egy utasszállító repülőgép csapódott Nigéria kereskedelmi központjának, Lagosnak egy sűrűn rakott részére, megölve ezzel 163 embert.

One Response to “Helikopter baleset Nigériában”