|

HTKA Hír- és Cikkíró Verseny eredményhirdetés

2012. február – április intervallumban zajlott az HTKA Hír- és Cikkíró Verseny, melynek eredményhirdetésével – no meg a beérkezett pályaművek többségének leközlésével – a mai napig adósak vagyunk. Mint nemrégiben a Block 5 bejelentése kapcsán már említettük, teljes mértékben a mi sarunk ezen helyzet kialakulása, mely kapcsán kollektíve kellemetlenül érezzük magunkat. Hiszen számos jó, vagy egyenesen kitűnő írást kaptunk Tőletek, mi meg cserébe itt balfékeskedtünk az eredményhirdetéssel, sokáig összekapcsolva azt az egyre csak csúszó Block 5 megjelenésével. Ezúton is szeretnénk ismételten elnézéseteket kérni ezért!

Versenyzőink is így érezhették magukat az eredményhirdetésre várva… Amúgy kik mondják meg miből is láthatunk egy részletet? (Nem, a sorozat neve nem elég!) Csak mert Ők azt is tudni fogják, hogy a hosszú várakozás illusztrálásához miért tökéletes ez a jelenetet. :) ,

No de ezt nem is ragoznám tovább, ebből jól már úgysem jövünk ki, inkább csapjunk a lecsóba!

A versenyt hír, illetve cikk kategóriában is meghirdettük, ám összességében az mondható el, hogy bár 2 úriember munkássága folyamán számos hír született a verseny keretein belül, alapvetően a cikk kategória mozgatta meg jobban olvasóközönségünket: a versenyre összesen 11 fő jelentkezett, ebből ketten a hír, kilencen pedig a cikk kategóriában. A határidőig 8 olvasónktól kaptunk pályamunkát. Persze benne volt a pakliban, hogy esetleg nem mindenkitől érkezik be anyag, de ezzel nincs semmi gond. Épp ezért emeljük virtuális kalapunkat azon nevezők előtt is, akik eltökéltséget éreztek ahhoz, hogy megmérettessék magukat, ám végül ilyen-olyan okokból ez nem realizálódott.

Végül, mielőtt az eredményekre rátérnénk álljanak itt emlékeztetőül az értékelés szempontjai:

Minden beküldött hírt egy 10-es skálán értékel a zsűri címadás, helyesírás, választékosság, valamint fordítási és fogalmazási készség, továbbá a terjedelem és az illusztráció megfelelősége alapján. Ha valaki több hírrel, vagy cikkel is nevez, akkor az azokra kapott pontszámok számtani átlaga adja ki a nevező pontszámát. Amennyiben a végső értékeléskor pontegyenlőség alakul ki, az a versenyző végez előrébb, amelyik több pályamunkát ad le. Ha itt is azonosság áll fenn, akkor az első írás beküldésének időpontja dönt.

No lássuk!

Hír kategória

A hírfronton GrGLy és magalenin markolt csatabárdot, hogy nívós színvonalon megszerkesztett hírekkel örvendeztessenek meg benneteket, miközben mi meg csak vakartuk a fejünket az értékelésben igen-igen szoros menetelésük láttán. A beküldött híranyagok május végi összesítésével végül az alábbi eredmény adódott:

  1. GrGLy – 8,79 pont
  2. magalenin – 8,3 pont

Meglehetősen kicsiny a különbség a virtuális dobogó két foka között!

Részben kapcsolódóan megemlítendő, hogy a már a verseny előtt nekünk híreket küldözgető GrGLy egy kisebb nyári szünet közbeiktatása után ősz elején újból „bekopogott szerkesztőségünkbe” és nem is olyan régóta csapatunkat erősítve éppen belerázódik a szerkesztői munkába.

Magalenin munkássága kapcsán pedig mindenképpen meg kell említenünk azon augusztus végén eljuttatott cikkét, aminek elolvasása után az állunkat szedegettük össze. Természetesen a rendkívül magas színvonalon megírt North American XB-70 Valkyrie írásáról van szó. Ha esetleg valaki még nem olvasta, ám érdekli a nagy fehér madár története, annak azonnal uzsgyi az előbbi mondatban linkelt oldalra!.

Cikkek

A hírekkel szemben a cikk/típusismertető vonalon már vegyesebb a kép a pontszámokat illetően, ám azt elöljáróban le kell szögeznünk, hogy az alacsonyabb pontszámot elért írások alapvetően nem a tartalmukon vesztettek pontokat, lévén csak kisebb problémák voltak, a pontveszteségek oroszlánrésze stilisztikai, helyesírási vonalon jelentkezett.

Az összes cikk esetében elmondhatjuk, hogy több esetben is nem gyakori témák kerültek kiválasztásra, illetve hogy korrekten összeszedett információtartalmú írásokat olvashattunk, ám tálalás szempontjából nem mindegyik sikeredett egyforma minőségűre. Ezen készség van akinél alapból erősebb, de tipikusan az a kategória, mely gyakorlással fejlődik. De többek között ettől is verseny a verseny.

No de elég a szövegelésből, lássuk azt az eredménytáblát!

AimJenoTcatPhoenixÖsszpontszám
Botyánszki Tamás
Ticonderoga9,59,59,5
Hornet102
Avro York5,576,25
Saab B187,57,57,5
6,875
Mackensen
Type 63999
ZBD088,598,75
8,875
Molni
Streak Eagle98,58,75
HindTheBest
Szu-176,576,75
Littlejohn
A HTKA.HU (avagy magyarok hatása a fegyverkezésre és a biztonságpolitikára)Különdíj :)

Mely alapján a sorrend:

  1. Botyánszki Tamás
  2. Mackensen
  3. Molnibalage
  4. Hornet102
  5. HindTheBest

A mezőny élén Botyánszki Tamás olvasónknak a Ticonderoga-osztályú cirkálóknak szentelt írása végzett, mellyel kapcsolatban egyöntetű volt a teljes szerkesztőség véleménye, miszerint remekbe szabott cikk, mely nem csak a kötelezően megfutandó AEGIS kört taglalja, hanem kitér a hajóosztály egyéb aspektusaira is. Teszi mindezt úgy, hogy végig olvasmányos marad – erről nemsokára Ti is meggyőződhettek.

Szeretnénk kitérni Littlejohn írására is, melyet alapvetően a HTKA köré csavart konteó paródiaként tudnánk jellemezni. Nos, tudjátok milyen Littlejohn, ha elereszti magát :) Ezen írást terjedelme és jellege miatt nem igazán találtuk a többi versenyművel összemérhetőnek, ugyanakkor egyöntetűen úgy véltük, hogy különdíj kategóriáért kiált. :)

A hír és cikk szerzőket a napokban emailben külön kiértesítjük, melyben az írásaik részletes pontozását és szöveges kiértékelését is megküldjük.

Díjazás

Mivel mi aztán tényleg tudjuk mekkora időráfordítások állnak az írások mögött, ezért a szerkesztőségben úgy döntöttünk, hogy helyezéstől függetlenül mindegyik (hír és cikk ketagóriás) versenyző munkáját honoráljuk egy alapcsomaggal, mely egy HTKA bögréből és egy HTKA pólóból fog állni.

A bögre épp gyártás alatt áll, érkezése a jövő hétre esedékes – ekkortól lesz rendelhető is azok számára, akiket érdekel a dolog :) ,

Ezen felül a helyezésekkel összhangban kerül kiosztásra a Saab AB- Magyarország által felajánlott csomag tartalma, illetőleg szerkesztőségünk által biztosított könyvjutalom.

Végül a versenyzőknek ismételten gratulálnánk és megköszönnénk munkájukat!

29 hozzászólás “HTKA Hír- és Cikkíró Verseny eredményhirdetés”

  1. Hatalmas gratuláció a versenyzőknek helyezéstől függetlenül! Tényleg komoly munka egy ilyen cikk megírása!
    Hazánk „nagyjai” közül néhányan a doktori munkájukra nem fordítottak ennyi időt!

    CSAK ÍGY TOVÁBB! :D

    P.s.: A bögre & póló kombóra én is vevő lennék majd! :D

  2. A helyes megfejtés a Futurama de sajna a rész cimét nem ismerem pedig mindig néztem…

    Én is akartam indulni de sajna lemaradtam róla idő hiányában pedig elkezdtem a Szuhoj Szu-24 tipusismertetőt irni de nem jutottam tovább a bevezető résznél ezt állitottam volna csata sorba a Molni féle F-111es ellen igaz kicsit meg késve de hát a Szovjetúnio is mindig késöbb reagált csak az Amcsi gépekre…
    Remélem meg tudom irni a télen és pótolom ezen hiányosságomat:)

    Gratulálok a szerencséseknek akik befejezték művüket és a dijazotaknak.

    Azt lehet tudni mit takar a SAAB AB ajándék csomagja netalán egy séta repülést a Gripen hátsó ülésében?:D

  3. Én is gondoltam,hogy írok a szovjet/orosz vízalatti karabélyokról de megakadt a dolog az adatgyűjtés fázisában miután neten mindenki ugyan azt a „semmit”írja ráadásul egy olyan ismerős sem tudott semmivel szolgálni(még egy orosz kollégát is megkeresett de csak annyit mondott a fószer,hogy igen van ilyen kiképezték rá lőtt is vele de náluk is ritka mint a fehér holló)akinek kézi lőfegyverekben nem lehet újat mondani és nemzetközi szinten is szakembernek számít.egész konkrétan az volt a reakció,hogy:Arra gondolok ami „dárdákat”lő ki(APS)???Ki fogott már kézbe olyat!?Amikor mondtam,hogy nem arra gondolok hanem arra ami 5,45-ös karabély lőszert is tüzel(ASM DT) akkor meg még jobban elképedt mert az még abszurdabb kérés volt.

  4. Köszönöm a különdíjat. Hozzá tartozik, hogy ugyan elküldtem, de nem vagyok vele elégedett, szerintem gyengusra vettem. Mentségemre szolgáljon, hogy olvasni jobban szeretek, mint írni.
    Különdíjként igényt tartok Kuruc bajtárs ismerősével, Miss Fing kisasszonnyal egy welness hétvégére az új kínai hordozón, amelyre szeretnék egy F35-tel megérkezni. Miss Finget hozhatja egy Osprey. A hét vége (és érzékeny búcsúnk) után álljon a hordozó mellé egy Virginia, amely elvinne az 51-es körzetbe, ahol Hitler ufóinak megtekintése után egy, a Red Flag-en részt vevő kétüléses magyar Gripennel térnék vissza.
    Köszönöm :) :) :)

  5. Kedves Magalenin…..
    A múltkor volt szerencsém egy kínai piacon ócsón vásárolt kézi emelőhöz. Beraktam a kocsi alá, kurbli, kurbli, kurbli, reccccs! Az emelő amortizálódott. Ha a hordozójuk is ilyen, akkor minden tiszteletem a bátor, hős kínai pilótáké….

  6. a C64es Strike Fleet óta imádom a Tico-kat (1988), szóval piszok gyorsan szedjétek össze magatokat, és pakoljátok ki azt a cikket, de irgumburgum!!!

    (mindenkinek gratulálok…)

    (itt jegyezném meg, hogy elkezdtem ismét a Strike Fleetet, unalmas perceimben, androidos telefonra feltettem a dosbox-ot, aztán letöltöttem a SF, és már megy is. Kicsit nehéz játszani vele, de azért királyos;-) )

  7. Éppen azért. A többivel együtt már kijött volna egy cikkre való.
    Egy rakás találatot kaptam szuperkavitációs lőszerre.

    http://www.defensereview.com/revolutionary-dsg-supercavitating-rifle-ammo-for-shooting-underwater-into-the-water-or-out-of-the-water-multi-environment-ammunition-mea-makes-its-debut-photos-and-video/

    http://www.tactical-life.com/online/exclusives/modern-day-marine-expo-2011/

    https://www.google.hu/search?q=supercavitating+ammunition&hl=hu&tbo=d&source=lnms&sa=X&ei=PyK3UKf7DITh4QTq54D4Cw&ved=0CAYQ_AUoAA&biw=1366&bih=667

    Heckler & Koch P11, ADS, APS, ASM-DT, SPP-1, AAI underwater revolver, Mk 1 Underwater Defense Gun, The Lancejet stb. stb.
    Mi kell még?

  8. Most egy kicsit bővebben, mert jelenleg van idő…
    Először is Gratulálok a Többi „vállalkozó kedvű” írótársnak!
    Köszönöm a lehetőséget s az eredményt is. Annak tükrében, ami idén tavasszal várt rám, nekem ez az eredmény a várakozásaimat is felül múlja…
    Ötlet mint mindig most is van dögivel, csak az idő az a fránya idő…
    Egy kérdést, azért hadd engedjek el a szerkesztőség felé, az eddig meg nem jelent cikkeket, mikor fogjátok publikálni?
    Maradok Veletek a jövőben is! – Bár ritkábban hozzászólva
    Hornet102