|

Az F-35 és az AMRAAM – Videóval

Nem olyan rég számolhattunk be arról, hogy végrehajtották az első bombaoldást az F-35 Lightning II bombateréből, ezúttal egy AMRAAM távozott a fegyvertérből.

Alig három nappal a 2000 fontos BLU-109 szélnek eresztése után, október 19-én az AF-1 jelzésű példány (Matthew ‘Fuze’ Phillips őrnaggyal a pilótafülkében) egy AIM-120 AMRAAM makettjét bízta a gravitációra a kaliforniai China Lake területe felett. A bal oldali fegyvertér ajtajára függesztett rakéta rendben levált és eltávolodott a géptől. Erről az alábbi videó is tanúskodik:

Az F-35 Lightning II két belső fegyvertérrel készül, mindkettőben két-két felfüggesztési ponttal. Emellett szükség esetén 3-3 pilont is elhelyezhetnek a szárnyak alatt, ám akkor búcsút kell inteni az alacsony észlelhetőségnek.

3 hozzászólás “Az F-35 és az AMRAAM – Videóval”

  1. Nem semmik azért ezek az amerikaiak, azt hittem indítás is történik. Persze a fokozatosság elve alapján érthető, hogy ennek is sorra kellett kerülnie, de ez az óvatosság nekem új a XXI. században..

  2. @luperator

    Régen is így csinálták, lépésről lépsére. Csak akkor nem volt Net, ami beszámolt volna erről, meg ugyebár itt a Vasgfüggöny túloldalán, ami hírhez te jutottál…

    Ha fellapozott a Flight International ősrégi számait – elérhető pdf-ben igyenesen a ’60-as évektől kezdve jó sok – akkor teli van ilyen rövid hírekkel az is. A Hidegháború alatt nem feltétlen számoltak be minden apróságról, mert volt titokvédelem, meg némileg több program. Több program = több esemény = több hír…