|

Új pilótaruhát rendszeresít az Orosz Légierő

A Zvezda tervezőiroda befejezte a PAK FA pilótái számára tervezett komplex hajózóruha és életmentő felszerelés földi tesztelését. A felszerelést hamarosan a Szuhoj T-50-es fedélzetén is kipróbálják.

Az iroda illetékesei elmondták, a fejlesztőmérnökök egy komplett rendszert hoztak létre, összhangba hozták a hajózóruhát, a sisakot és a katapultülést. A ruha a korábbi társaihoz képest hatékonyabban működik, így az oroszok állítása szerint a pilóta tovább bírja benne a nagy túlterhelésű manővereket. A továbbfejlesztett katapultülés egy kis számítógépet is tartalmaz, mely az összes fedélzeti rendszer meghibásodása esetén is kontrollálja a pilóta életben-tartásához szükséges berendezések működését. Az új sisak könnyebb, de erősebb, mint a korábban alkalmazott típusok, lehetővé teszi a különféle kijelző- és érzékelő-rendszerek utólagos beépítését is.

21 hozzászólás “Új pilótaruhát rendszeresít az Orosz Légierő”

  1. Jó látni, hogy szép lassan készülnek a cuccok a Pak-Fa-hoz.
    Csak a fegyverekről kellene már valami biztató hír…
    Szerintem meg amúgy azért ilyen a kialakítása, mert például sok futó is hord ilyen testhezálló ruhát, mert az úgy szorítja össze az izmokat, hogy nagyobb erőkifejtésre legyen képes. Mondjuk lehet, hogy itt valami kapcsolat inkább vérkeringéssel van, mint a G-ruhánál.

  2. Ennek ellenére a vadászgépeik többnyire igen formásra sikeredtek. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen sisakcélzó lesz a véglegesben, hiszen az már a 29-esben is létezett.
    De mivel ezekben ugye még nincs integrált fegyverrendszer, sőt, az elsőben még radar se volt, egyelőre eléggé felesleges lenne beszerelni.

  3. Chris,Terminator

    Az oroszok nem amik nincs unlimited cash cheat így nem tehetik meg, hogy minden típushoz külön sisakot tervezzenek ezért van az,hogy a sisakra nincs integrálva semmilyen kijelző vagy célzó rendszer.

    OFF On

    Azért nem sajnálom,hogy az utóbbi időben nem tudtam kommentelni az oldalra csak olvasni egyes demagóg társunk kinyilatkoztatásait.

    OFF OFF :)

  4. deze75

    2-án kikapcsoltattam az internetemet mert szolgáltatót váltok.Ugyan ezen a napon jöttek az új szolgáltatótól bekötni a netet de én ahelyett,hogy otthon lettem volna egy lőtéren lövöldöztem így egészen máig nem volt csak mobilos internetem :)

    ui.:Amikor lefixáltama a ki/bekötést még nem tudtam,hogy 2-án lövünk…