|

Használt Falconok Indonéziába

Purnomo Yusgiantoro védelmi miniszter bejelentése szerint Indonézia 24 darab használt Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon típusú vadászbombázót és 9 darab, részben hazai gyártású C-295 típusú teherszállító repülőgépet vásárol.

Az F-16-osok már kivont, egykoron a Légi Nemzeti Gárdánál repült, Block 25 verziójú példányok lesznek, melyeket korszerűsítenek majd. A védelmi minisztérium csak Block 32-es, míg a Biztonsági Tanács a Block 52 sztenderdnek megfelelően kívánja korszerűsíteni a gépeket, melyek átadására/eladására a Kongresszusnak is rá kell még bólintania, ám nem valószínű, hogy a már Falconokat üzemeltető Indonéziától megtagadnák ezt a lehetőséget.

Más masinákkal is bővül majd az Indonéz Légierő, a helyi repülőgép-ipari vállalat, az Indonesian Aerospace (PTDI) megrendelést kapott 9 darab C-295-ös legyártására. A kontraktus értéke 325 millió dollár, a gépeknek 2014 első feléig meg kell érkezniük a megrendelőhöz. Az EADS érdekeltségébe tartozó CASA-val koprodukcióban kifejlesztett masinákkal a Fokker F27 szállítógépeket váltják majd le.

One Response to “Használt Falconok Indonéziába”