|

Algériai flottafejlesztés

Az IMDS-2011 első napjaiban már némi exportsikert is bejelenthettek az oroszok – az USC elnökének csütörtöki elmondása szerint a Roszoboronexporttal karöltve 1,3 milliárd dollár értékben ütöttek nyélbe üzleteket, és a várakozások szerint ennek lesz még folytatása. Az egyik vevő Algéria – az észak-afrikai állam haditengerészetét kívánja 5 korvettel bővíteni. Ebből 3 lesz a kisméretű Project 1241 Molnija rakétás korvett, kettő pedig a Sztereguscsij-osztály exportváltozatát jelentő Project 20382 Tiger-osztályú korvett.

RFS Morsanszk

A Project 1241-RE (NATO: Tarantul III) változatú RFS Morsanszk Helsinki kikötőjében 2007 júliusának elején | Fotó: Pvj, Wikipedia ,

Az algériai szerződés részleteibe nem bocsátkoztak, így egyelőre csak annyi szögezhető le, hogy a hajóosztály iránt érdeklődő Indonézia helyett a Marokkóval fegyverkezési versenyt játszó, és haditengerészetét egyéb vonalon is fejlesztő Algéria lett a Project 20380 első külhoni megrendelője.

7 hozzászólás “Algériai flottafejlesztés”

  1. @KC: abban egészen biztos vagyok :D

    Anélkül, hogy menteném a menthetetlen helyzetet: félelmetes néha mekkora helyesírási bakikat be lehet szívni félálomban! :) Mindettől függetlenül elképzelésem sincs, hogy írhattam fonetikusan Helsinkit… Ráadásul iccaka visszaolvasva egyből szemet is szúrt, hogy valami nem stimm, de azzal a lendülettel úgy is maradt :) (Kapcsolódóan note to myself: iccaka, félálomban nem írunk hírt. Vagy kétszer átolvassuk!)