|

Szállítás előtt az első sorozatnyi perui Mi-171S

Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Oroszország leszállított Perunak 2 db Mi-35P típusú harci helikoptert, melyek egy nagyobb, 8 gépes csomag részét képzik, és hogy a maradék 6 helikopter szállítása is esedékes lesz még az idén. Említésre került az is, hogy a drogbárók, illetve a terrorszervezetnek minősített, maoista Fényes Ösvény gerillái elleni harcban szintúgy bevethető Mi-171S típusú szállítóhelikopterekről van szó.

Horvát Mi-171S géppár

Horvát Mi-171Sh géppár | Fotó: Ex13 ,

Nos, a friss hírek tanúsága szerint az Ulan-udei Repülőgépgyár ezen 6 Mi-171S közül hármat már szállításra kész állapotra „kalapált”, így csak arra várnak, hogy egy Kondorkeselyű An-124 Ruszlan az Andokba szállítsa őket. A második széria az idei év második felében kerül leszállításra a menetrend szerint.

Mi-171S bemutatő a 2005-ös MAKSZ-on

6 hozzászólás “Szállítás előtt az első sorozatnyi perui Mi-171S”

  1. Biztos hogy olcsóbb a Mi-17, de szerintem van annyi leponyvázott ami heli, hogy bármikor tudnának pár jobb állapotban lévő gépet kisebb javítás után postázni az afgán hegyek közé, ha már Afganisztán új szövetséges. Az ami kiképzőknek, műszakiaknak meg nem lenne nagy kaland átállítani az afgán műszakiakat, pilótákat, infrastruktúrát.

    Szóval szerintem a válasz még mindig az első hozzászólásom kérdéseiben van valahol.