|

Megérkezett Peru két új Mi-35-öse

Ugyan még ládákban, de már a dél-amerikai ország területén található az a két Mi-35P, melyek egy várt nagyobb, de egyelőre ismereteken nagyságú rendelés előszelét képzik és a drogbárók, illetve a terrorszervezetnek minősített, maoista Fényes Ösvény gerillái elleni harcban fogják segíteni a perui fegyveres erőket.

VRAE - Apurímac és Ene folyók völgye

A gépeknek zömmel Peru középső régiójában, az Apurímac és az Ene folyók völgyében (a spanyol elnevzés mozaikszavával: a VRAE régióban) lesz dolguk ,

A részben a harcokban elszenvedett veszteségek pótlása végett beszerzett 2 Mi-35P mellett ezen első körös csomag részét képzi 6 db Mi-171 is az „S” változatból, melyek szintén alkalmasak támadófeladatok végrehajtására. Utóbbiak közül az első géppár várhatóan májusban érkezhet. A 2010 júliusában aláírt szerződés értelmében a 8 helikopterért a perui félnek 108 millió dollárt kellett fizetnie. A további Mi-35P megrendelések mellett újabb Mi-171 megrendeléseket is valószínűsítenek.

Addig is, az oroszok elmondása szerint szakembereik már el is kezdték összerakni a peruiak új szerzeményeit, melyeket az összeszerelés befejeződése után repülési teszteknek vetnek alá és csak utána adnak át a Perui Légierőnek.

http://www.youtube.com/watch?v=iCQPWvA_klE

Venezuelai Mi-35-ösök demonstrációja

3 hozzászólás “Megérkezett Peru két új Mi-35-öse”

  1. Hááát, a kábítószer kereskedelem a levegőből nehezen kivégezhető feladat. Célzott likvidálások persze lehetségesek, de azokkal az a baj, hogy idővel véletlen az állam vélt ellenségei is áldozatul esnek:)

    Meg hát ezek a helikopterek nagy zajjal érkeznek… Szóval az nem menekül el időben, aki nem akar.

    Véleményem szerint (és ez lehet okoskodás is pusztán) 2-300 hőkamera, néhány légi egységre, a többi földi erőknél többet lendíthet a csempészek elfogásán, mint pár méregdrága csatahelikopter.

  2. Na de a földi erőknek is harcolniuk kell, és ha harcolnak nem biztos hogy olyan sokkal többen lesznek a lázadóknál (gondolom). Akkor viszont nagyon jól fog jönni egy ilyen tűztámogató 35-ös. :) Amúgy a videón mivel lő? Még nem láttam ilyet…

  3. Fisher

    Amik ívben esnek azok infracsapdák,utána UB-32 blokkból S8 nem irányított rakétával tüzel.

    igla

    Azt ne felejtsd el,hogy ezt nem csak felderítésre lehet használni mint a hőkamerát.Ez a helikopter távolabbról tud tüzelni mint ahonnan meghallod arról nem is beszélve,hogy hegyek közt csak akkor hallod meg amikor már késő.1km-ről nem hallasz egy helikoptert de ennél még a gépágyú hatótávolsága is nagyobb).