|

Légi esküvői menet a királyi pár tiszteletére

Nagy a felhajtás Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője körül, a British Airways átfestette gépeit, a Brit Királyi Légierő (RAF) pedig nem meglepő módon díszelgő kötelékkel készült a nagy eseményre.

Sajnos a Concorde nyugdíjazása miatt ezúttal elmarad a szuperszonikus utasszállító és a Red Arrows szemet gyönyörködtető köteléke, ám azért nem marad a Nagyérdemű kecses gépek nélkül, ugyanis a napokban kötelékrepülést gyakoroltak a RAF harcigépei a lincolnshire-i Coningsby bázis környékén.

Ezúttal ilyet nem láthat a Nagyérdemű ,

Két Panavia Tornado GR4 a 41. Századtól és két Eurofighter Typhoon a 6. Századtól gyémánt „doboz” formációban repül majd el a Buckingham palota felett 13 óra 30 perckor. A napjainkban is szolgáló, sőt Líbiában jelenleg is bevetéseket repülő gépeket a Brit Királyi Légierő „oldtimer” gépei követik, egy Avro Lancaster bombázót kísér majd egy Hawker Hurricane és egy Supermarine Spitfire.

A hírek szerint a Red Arrows csapata azért nem vesz részt az ünnepségen, mert a gépeket most készítik elő a szezonra és szétszerelve állnak a hangárokban.

——
A Britis Airways gépátfestéséért katt ide!

4 hozzászólás “Légi esküvői menet a királyi pár tiszteletére”