|

Lezuhant egy Terminator

A délután folyamán felszállás közben földnek csapódott, kigyulladt és megsemmisült a Török Légierő (TuAF) egyik modernizált McDonnell Douglas F-4E Phantom II típusú repülőgépe.

A modernizált Phantom, melyet Törökországban F-4E Terminator 2020 néven illetnek, helyi idő szerint 14 óra 13 perckor az Eskişehir városa melletti légibázisról kísérelt meg felszállást, ám visszazuhant a talajra, majd kigyulladt és a lángok martalékává vált. A bázis területére zuhanó gép a földön nem okozott személyi sérülést. A fedélzeten kétfős személyzet tartózkodott, mely a vészhelyzetet észlelve katapultált és szerencsére túlélte a balesetet. Bár a jelentés szerint a kiérkező mentők “kitűnő egészségi állapotban” találták a pilótákat, mégis a helyi katonai kórházba szállították őket az ilyen esetre előírt kivizsgálásra. A gép lezuhanásának okát nem tudni, egyes források műszaki hibát, mások madarakkal való ütközést említenek, ám annyi biztos, hogy a baleset kivizsgálását megkezdték.

A Török Légierő (papíron) jelenleg 52 darab McDonnell Douglas F-4E Terminator 2020 típusú vadászbombázóval rendelkezik, melyeket 1995-ben az izraeli IAI segítségével korszerűsítettek, jelentősen növelve a gépek levegő-föld képességeit, lehetővé téve akár a precíziós csapásmérést is.

3 hozzászólás “Lezuhant egy Terminator”

  1. Szomorúan olvasom :( Örülök hogy a pilóták jól vannak.

    Remélem nem lesz repülési tilalom a típusra, mert alig egy hónap múlva lesz az izmíri repülőnap. Idén 100 éves a török légierő, ezt ünneplik meg valószínűleg 2011 legnagyobb európai repülőnapjával, ahol remélhetőleg sok fog belőlük repülni.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.