|

Újabb Big Mac-re ugrik fel a kenguru

Újabb Big Mac-re ugrik fel a kenguru, azaz Ausztrália rendelt egy újabb C-17 Globemaster III-ast a már meglévő 4 ilyen típusú szállítógépe mellé.

A bejelentés nem egészen derült égből villámcsapás jellegűen meglepő, lévén egy ötödik gép akár már idei érkezéséről volt már szó az ausztrál sajtóban. A Boeing mindenesetre április 18-án, hétfőn jelentette be, hogy az ausztrál és az amerikai kormány között konkrét megállapodás született egy újabb C-17-es szállításáról. És mivel a RAAF-nak jelenleg égető szüksége van az újabb gépre, így az átadás meggyorsítása érdekében a korábbi szállításhoz hasonlóan ezen 5. szállítógépnek is a jelenleg az USAF-nak készülő sárkányok egyike lesz kiválasztva. Ennélfogva a kenguruval kidekorált gép már idén augusztusban csatlakozhat a RAAF Amberley bázison állomásozó 36. Század gépeihez.

RAAF C-17-esek a japán Yokota légibázison 2011 márciusának vége felé

Ezen az elvileg március 22-én készült fotón a RAAF 4 C-17-ese közül 3 látható egyidejűleg a japán Yokota légibázison, a Japánt ért események enyhítését célzó Operation Pacific Assist keretében | Fotó: ausztrál védelmi minisztérium ,

Hogy a közeljövőben tervezik-e esetleg újabb gépekkel megfejelni a C-17-es gépparkot, arról nem szól a fáma, ám a RAAF hivatalos honlapjának nyitóoldalán promózott wallpaperek alapján lehet kibekkelik ezekkel az alábbi bálnák érkezéséig:

RAAF wallpaper

Egy lehetséges jövőbeni RAAF | Forrás: RAAF ,

Sorry, de épp már nagyon iccaka volt, mikor ezt a hírmorzsát írtam, ám talán belefér :) Mindenesetre a „RAAF evolúciója” című wallpaper sorozatot erre találja akit érdekel. Nem rosszak, na!

One Response to “Újabb Big Mac-re ugrik fel a kenguru”

  1. A teljes tortenet hogy tavalyrol maradt 500 millio AUD a vedelmi koltsegvetesbol es azt a kormany ( no em a Magyar ) nem vette vissza hanem fejlesztesekre koltheto. Ebbol lett egy extra C-17A ebbol lett megveve es majdan kicsit tupirozva a HMS LARGS BAY valamint futja a ARMY tuzersegi korszerusitesenek felgyorsitasara is. ( gyorsabban es tobb M-777A2 lesz veve .

    2014-15 re van betervezve tovabbi 2 db C-130 J is.

    Ami erdekesseg hogy a RAN nal levo 8 db ANZAC class fregatt ujgeneracios felderito es tuzvezeto rendszert kap aminek az elso peldanya el is keszult. A tesztek most mennek es ha minden ok akkor mehet a sorozatgyartas.
    http://www.navy.gov.au/Anti-Ship_Missile_Defence_trials_head_to_sea