|

Rejtélyes megrendelő

Az EADS részéről közölték, hogy leányvállalatuk, a Eurocopter az ősz folyamán egy meg nem nevezett vásárlónak szállított le harci helikoptert és hozzá fegyvereket.

Az EADS Eurocopter vezérigazgatója, Lutz Bertling elmondta, hogy egy neve elhallgatását kérő közel-keleti ország számára határidőn belül szállítottak le ősszel egy EC635 típusú könnyű harci helikoptert, valamint a hozzá tartozó fegyverzetet, mely dél-afrikai Ingwe rakétát, irányítatlan rakétákat, valamint 20 milliméteres gépágyút és lőszereket tartalmaz. A rejtélyes ügyfél emellett fejlett önvédelmi rendszert rendelt a géphez.

A Eurocopter EC635 könnyű harci helikopter a polgári EC135 szállítóhelikopter militarizált változata. A rejtélyes vásárlón kívül eddig Svájc, Jordánia és Irak repüli a típust.

26 hozzászólás “Rejtélyes megrendelő”

  1. Teszteléshez akár „ingyen” is adnak a gyártók, csak h az ő gépüket vegyék… Itt tényleg az lesz, hogy vagy nem is kell több, vagy másolni akarnak. Akkor viszont az EADS-nek lehetett vna több esze…

  2. szerintem sokkal inkább az önvédelmi képeségeket másolnák vagy az elektronikát nem magát a sárkányt (lehet hogy kicsit paranoid de leget hogy hallunk majd híreket hogy pl egy Jordán vagy Iraki EC635 típusú könnyű harci helikopter x-y felségjelzéssel behatolt a-b ország területére ) bár már nem a 1930-40 es években járunk hogy hasonló cselekhez folyamodjanak országok (de mindenesetre van rá példa a törtélembe…)

  3. Ha már Közel-Kelet, akkor mit szóltok hozzá, hogy Tunéziában és Egyiptomban „áll a bál”? Mi lesz, ha Iránhoz hasonló iszlám köztársaságok születnek? A tuniszi fegyverzet zöme elavult, de egy egyiptomi fordulat…? Az iráni fejlesztők hamarosan F-16, Mirage-2000, és M1 mintapéldányokhoz jutnak?