|

Vízre szállt Kuznyecov Admirális

Az Északi Flotta közelmúltbeli bejelentése szerint Oroszország egyetlen repülőgép-hordozója, egyben az Orosz Haditengerészet zászlóshajójaként funkcionáló Admiral Kuznyecov elhagyta a szárazdokkot és előkészítés alatt áll a szeptember végi, kiképzési célzatú kihajózásra.

A mostani szárazdokkbeli tartózkodás egy, kisebb, ütemszerű karbantartás volt a tavasszal beharangozott, legkésőbb 2012 végéig megkezdődő komplex átépítés előtt.

A Kuznyecov és Flankerek

A Kuznyecov és Flankerek | Fotó: RIA Novosztyi ,

A Barents-tengerre történő szeptember végi kihajózás az orosz haditengerészeti pilóták képzésének egy újabb szakaszát jelenti majd, mely során „élesben” is elmélyíthetik az ukrajnai Nitka-ban szerezett ismereteiket.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NpwWX6DsDLo

Kicsit hosszú, ám klassz videó a Flankerek Kuznyecov fedélzeti üzeméről

9 hozzászólás “Vízre szállt Kuznyecov Admirális”

  1. Én nagyon irigylem az oroszokat mert övék a Kuznyecov…Milyen szépen nézne ki itt Szolnokon a Tisza és a Zagyva találkozásánál…Persze a repcsiket is hoznánk:) Most komolyan: én nagyon szivesen szolgálnák ezen a gyönyörűségen.Valakinek nincsennek jó kis képek a belsejéből?

  2. A tihanyi csőben még talán nem is feneklene meg, s jól látszana a Kőröshegyi völgyhídról:)

    Apropó jut eszembe nem vágja valaki, milyen hadgyakorlat van most a veszprémi lőtér környékén, mert a balaton fölé viszonylag gyakran kihallatszik a tüzérség, múlt kedden vagy csütörtökön pedig Gripenek is áthúztak Siófok fölött. Bár lehet a kettő között nincs közvetlen kapcsolat.

  3. „Az zavarhatott meg,hogy sokat volt javítás alatt a Kuznyecov,ezért az esetek nagy részében a Kirov “hurcolászta” a zászlót.”

    Na igen, a Kuznyecov olyan, mint a régebbi francia autók: egy hét intenzív használat két hét intenzív javítást indukál! :-)) Amúgy elég érdekes lesz, mert 2012-től az Admiral Kuznyecov több éven át szárazdokkban lesz nagyjavítás + átalakítás miatt. ( Azt rebesgetik, hogy atommeghajtást is kap majd! ) Ugyanakkor előbb-utóbb a Nagy Péternek is be kell majd fáradnia egy karbantartásra, reaktor-feltöltésre, ilyesmire. Akkor kell majd lecsapni, és jó áron bérbe adni nekik a Hapci vagy a Kuka nevű dunai átkelőhajót, hogy addig is legyen nekik valami zászlóshajójuk… :-))

  4. „Amikorra a Nagy Péter szárazdokkban vonul ott lesz a többi Kirov.”

    Azért arra még ne vegyél mérget. Pokoli sok pénzbe kerül ezeket a nagy dögöket újra életre lehelni, nem csodálkoznék rajta, ha a hangzatos nyilatkozatok után szépen csendben a feledés homályába sűllyedne a terv. Legjobb példa erre az ex-Ukraina ( Slava-IV. ) cirkáló. A nyár elején még arról szóltak a hírek, hogy az oroszok megvásárolják, befejezik, és szolgálatba állítják. Most meg azt olvastam a neten, hogy az ukrán elnök a közelgő Pekingi útján fel akarja ajánlani megvételre a kínaiaknak. Nyilván az ukránok jobban beláttak az orosz kulisszák mögé, mint a sajtó, és rájöttek, hogy lépniük kell, ha még akár egy huncut vasat is kapni akarnak majd a hajójukért…