|

Olasz Eurofighter vegyes

Felállt az Olasz Légierő negyedik Eurofighter százada, konkrétan a gyökereit az I. Világháborúig visszavetetni tudó, a Trapani-Birgi nemzetközi repülőtéren fészkelő, ezidáig a Peace Ceaser program keretében lízingelt F-16ADF vasakat repülő 10° Gruppo bevonásával.

Eurofighter és F-16ADF vegyes kötelék

Az eseményt egy vegyes kötelék áthúzása színesítette | Forrás ,

A gépcsere egyben költözéssel is jár, a 10° Gruppo új otthona Szicíliából az olasz csizma délkeleti részébe, Gioia del Colle repterére, a 36. Ezredhez helyeződik át. Az idén januárra 40 000 repült órát összehozó olasz F-16ADF flotta ezúton feleslegessé vált gépei természetesen pedig visszakerülnek az Egyesült Államokba.

Az olasz F-16ADF flotta 40 000 órás teljesítménye előtti tisztelgés végett felvitt díszfestés

A 2010. január 14-én elért eredmény tiszteletére felvitt díszfestés | Forrás ,



És hogy-hogy nem, ezen hírmorzsánk második fele meg pont az Olasz Légierő 36. Ezredéhez köthető. A napokban sor került ugyanis az ezred alá tartozó Eurofighterek által végrehajtott első éles elfogására.

A talján Eurofightereket július 11-én egy német utasszállító, az Air Berlin Baden-Baden és a délnyugat olaszországi Lamezia Terme reptere közötti menetrend szerinti járatán repülő BAe 146 „megkukulása” miatt emelték a magasba.

A német géppel menetközben megszakadt a rádiókapcsolat és mivel az újbóli kapcsolatfelvétel több próbálkozás után is sikertelen maradt, a földi irányítás az ilyen esetekre előírtaknak megfelelően 09:05 magasságában riadóztatta a Légierőt, majd 09:20 környékén startoltak a vadászgépek, melyek a vizuális kapcsolatfelvétel után a leszállási folyamat megkezdéséig kísérték a német utasszállítót, majd visszatértek honi bázisukra.

One Response to “Olasz Eurofighter vegyes”