|

India korszerűsítené a bangladesi repülőeszközöket

India azon a területen ajánlotta fel segítségét, ahol Banglades már főleg Kínától függ, de korlátozott mértékben Pakisztánhoz, Oroszországhoz és az Egyesült Államokhoz is kötődik.

Pradeep Vasant Naik vezérezredes múlt szombaton kezdődő egyhetes bangladesi látogatása során ajánlotta fel országa technikai segítségét a gépek korszerűsítéséhez. A tervek szerint a Hindustan Aeronautics Limited (HAL) üzemében születnének újjá a MiG-29 Fulcrum vadászgépek és Mi-17 helikopterek. A HAL korszerűsítette az indiai felségjellel repülő hasonló típusokat is.

Banglades légiflottájának 70%-a már benne van a korban, a harcigépek legalább 20 évesek. Habár egyre több kínai eredetű repülőeszközzel gyarapodott a Bangladesi Légierő gépparkja, és amerikai gépek is megjelentek, még mindig üzemel egy századnyi MiG-29-es az ázsiai országban. A kínai eredetű A-5 és F-7 típusok üzemben tartását, mind a gyártó ország, mind Pakisztán segíti, azonban a 16 darab MiG-29SE/UB, a 3 darab An-32-es és a 14 darab Mi-17-es üzemeltetésében orosz segítségre szorulnak, eme helyzet feloldásában kínál alternatívát India.

One Response to “India korszerűsítené a bangladesi repülőeszközöket”