|

Egyiptom indiánokat vásárolt!

Az Egyesült Államok Kongresszusa engedélyezte 12 darab AH-64D Longbow Apache eladását Egyiptom számára a Foreign Military Sale program keretében.

A 820 millió dolláros szerződés keretében a 12 harci helikopter mellett 27 darab T700-GE-701D gázturbinát és 36 éjjellátó rendszert vásárolnak. Persze a szerződés részét képezi még a logisztikai támogatás és a személyzet kiképzése is.
Emellett kompozit vízszintes stabilizátort, valamint fejlett önvédelmi rendszerek kapnak a gépek. A teljes flottának 5 éven belül kell szolgálatba állnia. Egyiptom 35 darab Apache-csal rendelkezik, ezeket még 1995-ben rendelte. A gépek 2005-ben átestek egy átfogó modernizáláson, melynek során “D” verziójúvá alakították őket.

AH-64D Apache Longbow

Az AH-64-es 11 ország légierejében áll hadrendben. A korszerű AH-64D Longbow Apache típus hat, alig használt példányát 2006-ban a létszámcsökkentést végrehajtó Holland Királyi Légierő felajánlotta Magyarország számára, azonban pénzszűke és az üzemeltetési feltételek hiánya miatt vásárlásra nem került sor.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.