F-X2 tenderről, ugyanis a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva újraindíthatják, módosíthatják és késleltethetik a korszerű gépek beszerzését brazil részről.">
|

Újraindítják a brazil tendert?

Érdekes hírek láttak napvilágot minap a Brazil Légierő által kiírt F-X2 tenderről, ugyanis a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva újraindíthatják, módosíthatják és késleltethetik a korszerű gépek beszerzését brazil részről.

su35.jpg
Ki nevet a végén? A korábban a döntőbe jutott három konstruktőr valamelyike, avagy a Szuhoj…

A dolog azért érdekes, mivel – mint arról mi is beszámoltunk – már megkezdték a döntőbe jutott három típus (Gripen NG, Rafale, Super Hornet) teljesítményadatainak elemzését.

F-35A_AA-1_Landing.jpg
… vagy a Lockheed nyeri el a 36 gépes megrendelést?

Az újraindított versengés legnagyobb győztese a Lockheed Martin lehet a következő generációt képviselő F-35 Lightning II-vel. Az oroszok is reménykedve néznek az új start elébe, ugyanis a kiesésük óta rengeteget tesztelték a Szu-35-öst, így jóval több tapasztalatot tudnak megosztani az érdeklődő vásárlóval. Mint ismeretes, a szeptemberi döntés után egyik típus sem jutott be a top 3-ba.

Az április 14-én kezdődő LAAD (Latin American Aerospace and Defense) kiállításon részt vevő a Lockheed Martin emellett reméli, hogy a régióban a C-130J eladására is nyílik majd lehetősége.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, természetesen Olvasóinkat a lehető leghamarabb tájékoztatjuk az eseményekről.

2 hozzászólás “Újraindítják a brazil tendert?”

  1. Akkor mégsem hadovált hüleségeket a RIA Novosztyi, mikor azt írták, a Szu-35 még versenyben van. Mondjuk tulképp várható volt valami ilyesmi, nem véletlenül szellőztette meg Moszkva, hogy elképzelhetőnek tartják a PAK-FA Embraer általi gyártását… Persze ennek nyílván feltétele lenne a 35-ös győzelme :)